Znanja
StoryEditor

Agrokor kroz svoju akademiju obrazuje vlastite menadžere

19. Svibanj 2015.
Piše:
lider.media

Završena je prva od četiri u nizu ovogodišnjih Agrokorovih Futura A akademija, u kojoj će do kraja godine sudjelovati 130 sudionika iz svih kompanija Agrokor koncerna.

Futura A akademija je edukacijski program s najdužom tradicijom u Koncernu, namijenjen odabranim, mladim i visoko obrazovanim zaposlenicima Koncerna iz cijele regije, s ciljem upoznavanja korporativne organizacije, poslovanja i kulture. Ovogodišnja Futura posebna je i po tome što su u njoj po prvi puta sudjelovali i zaposlenici Mercatora, koji su dali svoj dodatan doprinos ovom regionalnom programu.

Futura A mlade zaposlenike provodi kroz predavanja, radionicu i natjecanje u razvoju ideje novog proizvoda. Tijekom programa polaznici također, kroz prezentacije i uz razne inovativne sadržaje, predstavljaju sebe, svoj rad i kompaniju iz koje dolaze.

Program Agrokorovih Futura A akademija započeo je 2000. godine te ga danas u potpunosti provode Agrokorovi zaposlenici, najbolji stručnjaci iz pojedinih poslovnih područja. Osim Agrokora, pojedine kompanije Koncerna također imaju vlastite akademije, među kojima se posebno ističe Konzumova akademija i program K AbeCeDa, koji je do sada prošlo 19 generacija i ukupno 254 nova zaposlenika visoke stručne spreme.

Do danas je održano 26 programa Future A, koje je prošlo više od 900 perspektivnih mladih zaposlenika, od kojih danas mnogi zauzimaju vodeće i značajne pozicije unutar Koncerna. Čak 95,4% polaznika Future ostalo je u Koncernu i napredovalo, a od njih je 56,3% zauzelo značajna mjesta u menadžmentu Koncerna, pa su tako danas predsjednici Uprava, direktori društava, direkori sektora i službi, rukovoditelji, voditelji i slično.

18. travanj 2024 22:29