Znanja
StoryEditor

Akademija o medijskom pravu

04. Lipanj 2012.
Piše:
liderhrt

Akademija o medijskom pravu u jugoistočnoj Europi otvorena je u zgradi HRT-a pod pokroviteljstvom Vijeća za regionalnu suradnju (RCC), te uz potporu Zaklade Friedrich Ebert, predstavnika OESS-a za slobodu medija te OESS-ove misije u BiH.

Akademija se bavi nizom pitanja važnih za medije u ovoj regiji, kao što su medijski prostor javnih televizija, medijski pluralizam u digitalnom dobu i medijska odgovornost.  Skup su otvorili Hido Biščević, glavni tajnik Vijeća za regionalnu suradnju, Josip Popovac, predsjednik Europskog udruženja javnih radiotelevizijskih servisa jugoistočne Europe/predsjednik uprave Hrvatske radiotelevizije, i Nina Suomalainen, zamjenica voditelja OESS-ove misije u BiH. Svakako da je medijsko zakonodavstvo izuzetno važno za osiguranje onih funkcija javnih radio-televizija i ovaj će višednevni rad biti prilika da upoznamo iskustva drugih zemalja JI Europe u tom području - da razmijenimo ta iskustva, izjavio je tom prilikom Biščević.

Cilj jednotjedne akademije je unapređenje suradnje u razvoju i primjeni naprednog medijskog zakonodavstva u jugoistočnoj Europi, a u skladu s međunarodnim i europskim medijskim standardima. Sudionici su medijski profesionalci iz regije – odvjetnici koji se bave medijskim pravom, zakonodavci, predstavnici medija, članovi regulativnih i samoregulativnih medijskih tijela, te akademci s područja cijele jugoistočne Europe, kao i međunarodnih stručnjaci.

25. travanj 2024 00:28