Znanja
StoryEditor

Algebra dodjeljuje stipendije uz mogućnost zapošljavanja u Njemačkoj

17. Rujan 2012.
Piše:
lider.media

Algebra je priopćila da dodjeljuje stipendije za informatičku i poslovnu edukaciju vrijedne 750.000 kuna, uz mogućnost nastavka obrazovanja i zapošljavanje u Njemačkoj.

Kao nastavak uspješnih projekata "Put do boljeg radnog mjesta", Učilište Algebra ove jeseni pokreće projekt "Zajedno stvaramo vašu uspješnu karijeru" s još više konkretnih mogućnosti za informatičku edukaciju zainteresiranih građana, te s dodatnim koracima koji će pomoći u pronalaženju novog ili boljeg radnog mjesta nakon dovršetka edukacije.

Velika je novost uspostavljanje suradnje s njemačkom tvrtkom GFN, jednim od vodećih edukacijskih centara u toj zemlji, gdje će informatički stručnjaci moći dovršiti tromjesečni trening i pronaći posao u suradnji s agencijom za zapošljavanje YITP.

Ohrabrena dosadašnjim inicijativama koje su se provodile dvaput godišnje tijekom proteklih godina, a u sklopu kojih je hrvatskim građanima omogućena informatička edukacija vrijedna više od 2,5 milijuna kuna, Algebra pokreće novi projekt pod nazivom "Zajedno stvaramo vašu uspješnu karijeru" s fondom stipendija za informatičku edukaciju od 750 tisuća kuna, stoji u priopćenju za medije.

Građani mogu odabrati i prijaviti se za stipendiju za neki od dvadesetak edukacijskih programa iz područja informatike i poslovanja, pri čemu su u sklopu ove inicijative na raspolaganju i pojedini novi programi za koje se stipendije mogu dobiti po prvi puta. Zainteresirani za projekt "Zajedno stvaramo vašu uspješnu karijeru" mogu se prijaviti za programe 3D dizajna, administratora baza podataka, CAD specijalista, CCNA mrežnog profesionalca, ECDL operatora, grafičkog dizajnera, programera internet aplikacija, servisera osobnih računala, sistemskog i mrežnog administratora, specijalista za fotografiju ili video, te web dizajnera, ali i programe koji su namijenjeni stjecanju poslovnih vještina poput knjigovodstva, voditelja prodaje, specijalista za internet marketing i voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova.

Cijeli projekt "Zajedno stvaramo vašu uspješnu karijeru" Algebra ponovno pokreće nizom besplatnih i otvorenih predavanja širom Hrvatske, uz besplatna otvorena predavanja u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Dubrovniku te više od stotinu besplatnih radionica u 20 Algebrinih centara širom Hrvatske.

18. travanj 2024 11:32