Znanja
StoryEditor

BICRO organizira okrugli stol o izazovima u inovativnom poduzetništvu

20. Veljača 2013.
Piše:
lider.media

Poslovno – inovacijska agencija (BICRO) u okviru projekta FIDES organizira okrugli stol na temu ‘Izazovi inovativnog poduzetništva‘ koji će se održati u četvrtak 28. veljače u Novinarskom domu u Zagrebu.

Okrugli stol je zamišljen kao mjesto susreta stručnjaka iz prakse kako bi s okupljenima podijelili svoja iskustva, razmišljanja i preporuke vezano uz izazove s kojima se susreću poduzetnici pri pokretanju poslovanja zasnovanog na inovaciji.

Na okruglom će stolu sudjelovati Ivo Friganović, koordinator inovacijskih programa u BICRO-u, Mladen Vukmir, partner osnivač odvjetničkog društva Vukmir i suradnici, Mislav Ante Omazić, profesor na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Boris Golob, direktor Znanstveno tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci – SteP Ri, Saša Šarunić, suosnivač Pet minuta i ShoutEma te Aljoša Bošković, osnivač BANKO-a.

Hrvoje Meštrić, ravnatelj BICRO-a uvodno će otvoriti raspravu kratkom prezentacijom o BICRO programima podrške inovacijskog procesa dok će Dalibor Marijanović, zamjenik ravnatelja BICRO-a, prezentirati rezultate projekta FIDES i dati osvrt na Intelektualno vlasništvo – studijski program, potporne institucije i stvaranje preduvjeta za financiranje.

U sklopu okruglog stola bit će predstavljen e – learning kolegij o intelektualnom vlasništvu. Cilj okruglog stola je ukazati na prilike i probleme s kojima se inovativni poduzetnici susreću kroz i to kroz teme poput važnosti zaštite intelektualnog vlasništva za inovativne poduzetnike, poticanja inovativnog poduzetništva, komercijalizacije inovacija, podrške inovacijskom procesu, važnost inovativnog pristupa u poslovanju, jačanju poveznice znanosti i gospodarstva te izazovima izlaska inovacije na tržište.

Više o programu okruglog stola

27. travanj 2024 01:57