Znanja
StoryEditor

Čak 90 posto izdataka za odjeću hrvatskih građana odlazi u Švedsku i Španjolsku

14. Ožujak 2014.
Piše:
lider.media

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu od 18. do 20. ožujka 2014. održat će se projekt pod nazivom ‘Fashion business‘ u organizaciji Hrvatske studentske asocijacije.

Kroz razna predavanja iskusnih i uspješnih modnih dizajnera i stručnjaka poput Viktora Drage, poznatog dvojca ELFS, Hippy Garden-a, Ivana Alduka, Udruge Kamensko i drugih, studenti i šira javnost moći će saznati mnogo toga o stanju u hrvatskoj modnoj industriji i o njenoj budućnosti. Zanimljiva je činjenica da izdaci za proizvode modne i tekstilne industrije oduzimaju znatan udio ukupnih izdataka građana Hrvatske, no čak 90 posto tih izdataka redovito odlazi u Švedsku i Španjolsku. Ovim projektom pokušat će se odgovoriti na pitanje zašto je to tako, kako se Hrvatska nosi s konkurencijom iz inozemstva te može li Hrvatska postati prepoznatljivo lice na svjetskoj modnoj sceni.

Hrvatska studentska asocijacija udruga je koja već više od 20 godina okuplja mlade ambiciozne ljude različitih profila koje povezuje jedna stvar – oni žele više od studiranja. Upravo pod navedenim geslom HSA tijekom svih ovih godina uspješno djeluje organizirajući razne projekte i radionice, istovremeno osposobljavajući studente za buduće zaposlenje obogaćujući ih novim znanjima i iskustvima.

06. svibanj 2024 23:14