Znanja
StoryEditor

Dan ovorenih vrata na Ekonomskom institutu

02. Travanj 2014.

Nerijetko se iz novinarskih krugova znalo čuti kako je zagrebački Ekonomski institut (EIZ), uz iznimku nekoliko analitičara koji s novinarima rado razgovaraju, ne pretjerano (novinarski) korisna institucija. Tim više što i Vlada uporno izbjegava njegove stručnjake koristiti za osmišljavanje antirecesijskog programa.

No u EIZ-u itekako rade, a što, kako i koliko konkretno svi koje to zanima moći će doznati na Danu otvorenih vrata koji se održava u četvrtak, 3. travnja. Tog će dana EIZ otvoriti svoja vrata svim posjetiteljima koji se žele bolje upoznati s Institutom, njegovim istraživačima, projektima i proizvodima.

Dio programa bit će prezentacije kojima će istraživači Ekonomskog instituta posjetiteljima približiti svoj rad, predstaviti povijest Instituta, njegova istraživanja i publikacije. Bit će organizirana izložba znanstvenih i stručnih radova, starih fotografija i postera na kojima su predstavljeni projekti Instituta, kratka predavanja, mali kviz znanja i koješta drugo.

Dan otvorenih vrata koji se održava se prvi put ujedno je i jedna od aktivnosti kojima će EIZ ove godine obilježiti 75. godišnjicu osnivanja. Takvom otvorenom manifestacijom žele javnosti približiti svoju znanstvenu i istraživačku djelatnost i barem pokušati popularizirati ekonomsku znanost.

02. svibanj 2024 22:15