Znanja
StoryEditor

Danas dodjela nagrada Hrvoje Mateljić

18. Travanj 2013.
Piše:
lider.media

Danas će se u Novinarskom domu s početkom u 10 sati održati dodjela nagrade Hrvoje Mateljić za gospodarsko novinarstvo u 2012.

Nakon dva predavanja koja će održati Miranda Patručić i Martin Tomkison, a prije same dodjele, uzvanici će na okruglom stolu moći čuti nešto više o Istinama i zabludama o istraživačkom novinarstvu.

Svečana dodjela nagrade Hrvoje Mateljić dodjeljuje se za najbolje radove o gospodarstvu mladog novinara do 29 godina, za najbolje novinarske radove o gospodarstvu emitirane u elektroničkim medijima (radio ili TV i za najbolje novinske priloge o gospodarstvu objavljenje u tiskanom ili digitalnom mediju.

Nagradu je Lider utemeljio u znak sjećanja na prerano preminulog kolegu, novinara Hrvoja Mateljića. Osim što se njome želi sačuvati uspomena na Hrvoja, želi se odati priznanje kolegama i kolegicama koji ustraju na visokokvalitetnom i analitičkom novinarstvu. Hrvoje Mateljić (1974. - 2008.) bio je profesionalni novinar 12 godina prije nego što je tragično preminuo. Pratio je sektor telekomunikacija, spajanja i preuzimanja, a svu širinu svog znanja pokazao je u makroekonomskim temama.

19. travanj 2024 03:02