Znanja
StoryEditor

Deset sudionika Liderove konferencije sudjelovalo na radionici BrandPro

11. Lipanj 2015.
Piše:
lider.media

Deset sudionika Liderove konferencije Marketing by numbers dobilo je priliku sudjelovati na prestižnoj jednodnevnoj radionici BrandPro, održanoj 9.lipnja.

O iskustvima s radionice porazgovarali smo s edukatorom, Vatroslavom Škarom, docentom na katedri za marketing Ekonomskog fakulteta.

Kako je protekla radionica?

Radionica je protekla izvrsno! Okupila je deset marketinških profesionalaca iz nekoliko tvrtki i marketinških agencija, zbog čega su ravnopravno bile zastupljene perspektive klijenata i agencija.

Što su sudionici naučili?

Sudionici su bili organizirani u tri tima, pri čemu je svaki tim upravljao dvjema markama na virtualnom tržištu. Nakon analize situacije i tržišne pozicije marki kojima će upravljati, timovi su oblikovali strategije za svoje marke temeljem brojki. Zatim, tijekom simuliranih pet godina, implementirali su postavljene strategije kroz upravljanje proizvodima, cijenom i marketinškom komunikacijom. Marketinško odlučivanje se temeljilo na podacima i marketinškim znanjima. Sudionici su odlično prihvatili način rada u simulaciji te pokazali visoku razinu kompetentnosti u marketingu. Kroz interakciju s moderatorom radili su na usavršavanju strateškog pristupa upravljanju markama. Atmosfera je bila sjajna, što je osim usavršavanju znanja i vještina, doprinijelo dodatnoj motivaciji sudionika za primjenu iskustava s radionice u praksi.

Što im preporučujete za dalje?

Tijekom radionice bilo je vidljivo da sudionici kontinuirano rade na vlastitom profesionalnom usavršavanju, što je nezaobilazan dio razvoja karijere u marketingu. Iskustvo s radionice doprinijet će njihovom strateškom promišljanju kod upravljanja markama te korištenju analitičkog pristupa kod marketinškog odlučivanja. Svakako ih potičem da i dalje budu proaktivni kao i do sada, prate trendove u struci i teže izvrsnosti u marketingu. S obzirom na pokazano znanje i dobre povratne informacije, sudionici programa spremni su i za naprednije razine marketinških simulacija, poput Markstrata ili Blue Ocean Strategy Simulation.

19. travanj 2024 03:45