Znanja
StoryEditor

Dosadno vam je na poslu? Donosimo 3 savjeta za vraćanje motivacije

14. Srpanj 2014.
Piše:
lider.media

Prije ste uživali u svom poslu. Budili ste se sa zadovoljstvom i svima pričali o tome što radite, a sada vam se čini da ste izgubili taj elan.

To zaista jest loše, ali niste jedini. Svima se to događa s vremena na vrijeme, čak i ako rade najbolje i najzanimljivije poslove. To ne znači da trebate odustati i početi tražiti sljedeće zaposlenje, već da se morate mentalno vratiti u onaj stadij kada ste bili oduševljeni poslom.

Iskušajte ova 3 savjeta kako biste ponovo bili oduševljeni svojim radnim zadacima:

Perspektiva

Ovo je savjet kojeg možete početi primjenjivati u svakom trenutku. Umjesto da odbrojavate minute do pet i stalno pogledavate na kalendar, razmišljajte o neotkrivenim mogućnostima koje se nalaze izvan vašeg radnog stola, odnosno razmislite o problemima na vašem radnom mjestu koje treba riješiti, kao i o potencijalnim metodama rješavanja. Čime god da se zaokupite, zasigurno će vam biti manje dosadno.

Stvarni učinak vašeg posla

Uobičajen razlog nezadovoljstva radnim mjestom jest činjenica da ne znate koji je stvaran učinak posla kojeg obavljate, odnosno pridonosi li on društvu ili barem vašoj tvrtki. Stvar je u tome da, što god radili, dobre su šanse da je tomu tako, inače vrlo vjerojatno ne biste ni prihvatili taj posao. Ponekad samo morate malo bolje razmisliti.

Preuzimanje rizika

Razmislite o širenju vlastitog djelokruga. Ako vam je posao zaista dosadan, možda je vrijeme da preuzete malo više rizika koji će stvari učiniti zanimljivijima, a vi ćete naučiti neke nove stvari. Predložite nadređenima neki projekt uz trenutne obveze. Možda ćete otkriti neki potpuno nov pristup vašim svakodnevnim zadacima.

U svakom slučaju, razmislite koji je uzrok dosade na poslu i kako stvari možete učiniti zanimljivijima. Koji šef ne bi bio oduševljen zaposlenikom koji preuzima inicijativu i razmišlja o učincima posla koji obavlja?

27. travanj 2024 00:10