Znanja
StoryEditor

Društveni mediji koje biste trebali koristiti u poslovne svrhe

05. Rujan 2014.
Piše:
lider.media

Poslodavci su sve aktivniji na društvenim mrežama i ne izgleda kao da planiraju odustati.

43 posto poslodavaca koristi društvene mreže kako bi došli do informacija o kandidatima za posao, a 12 posto njih planira to početi raditi, ako je vjerovati istraživanju koje je proveo CareerBuilder. To ne znači da trebate deaktivirati svoje profile, štoviše, korištenje društvenih mreža je plus. U takvom kompetitivnom i umreženom okruženju, vrijeme ja da iskoristimo najbolje od društvenih mreža.

Donosimo društvene mreže koje poslodavci smatraju najbitnijima:

Blogovi i Twitter

Twitter se proslavio komunikacijom ograničenom na 140  znakova. Međutim, mikro porukama ne možete uvijek ispričati cijelu priču pa su postovi obično popraćeni linkom na blog ili stranicu koja nudi dodatne informacije. To može biti izvrsno korišteno u poslovne svrhe.

Profesionalne stranice za umrežavanje

Većina društvenih mreža namijenjena je privatnom korištenju, a tek su kasnije razvijene opcije za poslovnu upotrebu, umrežavanje i slično, ali neke su mreže inicijalno namijenjene profesionalnoj upotrebi – za traženje posla, zaposlenika, menadžera, poslovnih kontakata i slično. LinkedIn je dobar primjer za tu vrstu društvenih mreža.

Facebook

Ako imate profil na Facebooku, vjerojatno znate kako funkcionira ‘špijuniranje‘ tuđih profila. Uostalom, kad upoznate nekoga, najčešće provjerite profil na Facebooku, zaključite imate li zajedničkih interesa i tako ubrzate proces upoznavanja. Istu stvar možete primijeniti i na posao – počnite koristiti Facebook kako biste istražili tvrtke u kojima želite raditi, a možete im i postavljati pitanja. Potrudite se da vaš profil bude profesionalan i očišćen od sadržaja koji bi vas mogao prikazati neozbiljnima ili nepoželjnima. Istraživanje s početka teksta kaže da 51 posto poslodavaca koji pretražuju kandidate na društvenim mrežama odustane od zapošljavanja zbog sadržaja na profilima.

27. travanj 2024 05:08