Znanja
StoryEditor

Imate li dvojbe oko izbora karijere?

27. Travanj 2015.
Piše:
lider.media

Dobili ste posao iz snova i ne možete biti sretniji zbog toga.

Isprva je sve fantastično, ali nakon nekog vremena shvaćate kako posao nije ono čemu ste se nadali. Možda je u pitanju korporativna kultura, možda nadređeni, možda se ne slažete s kolegama, a možda se više ne možete dosjetiti zašto ste uopće poželjeli taj posao.

Kao i sa svakom drugom odlukom u životu, u jednom trenutku je počnete preispitivati. Donosimo nekoliko savjeta:

Prisjetite se početnih ciljeva

Kada ste zatrpani obvezama, teško se prisjetiti zašto ste se uopće odlučili upustiti u to i zašto ste odabrali baš taj posao. Prisjetite se što vas je privuklo tom poslu. Jeste li imali neke specifične ciljeve? Možda ćete, kada se prisjetite, ponovno osjetiti onaj inicijalni elan.

Zadajte si izazove

Razgovarajte s nadređenima i zatražite neke nove zadatke i izazove. Ako su vam trenutni zadaci previše jednostavni, pronađite ili kreirajte neki izazovan projekt. Ukoliko vam je posao pretežak, recite to i možda vam nadređeni mogu nekako olakšati muke.

Dobro razmislite

Ponekad ćete, koliko god to bilo teško prihvatiti i ‘prožvakati‘, jednostavno doći do zaključka da vam trenutni posao i kompanija ne odgovaraju. Ako zaključite da želite napustiti posao, smislite izlaznu strategiju i pronađite poziciju koja će bolje odgovarati vašim poslovnim aspiracijama. Ni sebi ni kompaniji ne pomažete radeći posao u kojem ne uživate.

21. travanj 2024 17:06