20. prosinac 2012.

Inin program zaposlenike vodi od pripravnika do mentora

lider.media
lider.media

Kad se prvi put zaposle, mladi ljudi suoče se s mnogim faktorima koji utječu na njih, koliko pozitivno toliko i negativno. Doći u sasvim nov svijet pun nepoznanica, i to bez radnog iskustva, zasigurno nije jednostavno, pogotovo ako je riječ o velikoj, dobro uhodanoj kompaniji.

Na početku nisu svjesni svojih vještina i znanja, pogotovo danas, kad se za jedno radno mjesto natječe i nekoliko stotina kandidata, zbog kojih su izabrani za radno mjesto.Upravo zato jedna od najvećih nacionalnih kompanija, Ina - Industrija nafte, neprestano ulaže napor u razvoj ljudskih potencijala i nastoji najviše što može otvoriti vrata mladim obrazovanim stručnjacima. Zato nastoji maksimalno podupirati studente tijekom obrazovanja različitim stipendijskim programima i drugim inicijativama koje potiču njihovu motiviranost i želju za razvojem i usavršavanjem. U godini koja je na isteku u tvrtki se mogu pohvaliti s mnogo provedenih projekata namijenjenih studentskoj populaciji. Najavljuju i nastavak dosadašnje uspješne suradnje sa studentskim udrugama eStudentom, AIESEC-om Osijek i Bestom.

U Ini su posebno ponosni na suradnju s tim studentskim udrugama jer one cijelu godinu zanimljivim i poticajnim inicijativama povezuju studente i poduzetnike kako bi nakon završetka studija imali što više mogućnosti za zapošljavanje. O tome da su i studenti prepoznali trud koji Ina ulaže u njihovo uključivanje u poslovni svijet govori podatak da je tvrtka ove godine osvojila nagradu Zlatni indeks u čak šest kategorija. Iako u Ini imaju razloga za ponos zbog suradnje sa studentima, tvrtka velik trud ulaže i u inicijative za zaposlenike.

Njima omogućuje profesionalni razvoj i stručno usavršavanje da bi im osigurala najkvalitetnije znanje i kompetencije. Imajući na umu da su za uspjeh rada često važni timski rad i motiviranost zaposlenika, Ina se trudi poticati zaposlenike da znanje, talente i vještine dijele s kolegama i tako stvaraju ugodni i poticajno radno ozračje. Jedna od inicijativa kojima to žele postići svakako su i nagrade za zaposlenike, koje su ove godine dodijeljene drugi put, i to u kategorijama ‘Srdačan osmijeh’ za najbolje zaposlenike na Ininim maloprodajnim mjestima, ‘Veliko srce’ za pomaganje u zajednici, ‘Mislim zeleno’ za zaposlenike koji potiču odgovoran odnos prema zaštiti okoliša i održivu iskorištavanju prirodnih dobara, ‘Najkolega/ica’ za timski rad i suradnju s kolegama te ‘Inin najmentor/ica’ za najbolje mentore i mentorice u tvrtki. Te su nagrade osmišljene da bi se istaknulo zaposlenike koji radom i zalaganjem u svakoj od kategorija mogu poslužiti kao primjer. Posebne su zato što sami zaposlenici nominiraju kolegice i kolege, na osnovi čega se izabiru dobitnici.Nagrada ‘Inin najmentor/ica’ posebno je važna jer se odnosi na mentorstvo u sklopu tvrtkina poznatog programa zapošljavanja pripravnika ‘Growww’. Naime, tijekom pripravničkog staža novim se zaposlenicima postavljaju ambiciozni poslovni ciljevi koje dostižu pod vodstvom mentora. Uloga mentora ključna je radi prilagodbe pripravnika na novu radnu sredinu i njihova nošenja sa zahtjevnim radnim zadacima. Ovogodišnji pobjednik u kategoriji ‘Inin najmentor/ica’ jest Mario Radić iz Sektora računovodstva i poreza. 

- Budući da sam 2010. i sâm bio pripravnik generacije ‘Growww’, moram naglasiti da mi je bila iznimna čast primiti priznanje za najboljeg mentora. Priznanje poput toga potvrdilo mi je da sam na ispravnom putu i da su pokušaji prenošenja vlastitog znanja i iskustava urodili plodom. Svaki mladi čovjek na početku karijere priželjkuje da se njegov trud i napori vrednuju te da ga potaknu na razvoj. Upravo ta nagrada bit će mi pozitivna smjernica kojom ću s još većim žarom prenositi znanje mladim ljudima sličnima sebi - s ponosom je istaknuo Radić.Ovogodišnji Inin najmentor vjeruje da za uspjeh ponajprije treba vrednovati važnost komunikacije, biti strpljiv te se voditi osjećajem ispunjenosti koji dolazi na kraju, kad se vide rezultati vlastitog rada.Za tu uglednu nagradu nominirala ga je Inina pripravnica Matea Matijević koja je postala dio njihova tima nakon što se prijavila na ovogodišnji natječaj za program ‘Growww’. Matijević je objasnila da je nakon dolaska u Inu radila u dinamičnom i pozitivnom okružju te je brzo stjecala različito znanje i bila uključena u mnoge projekte. Njezin mentor u tim joj je situacijama svojim savjetima, pozitivnim stajalištem i pružanjem znanja olakšao prilagodbu i poslužio kao sigurna luka u situacijama koje mogu biti stresne za svakoga mladog čovjeka željnog znanja i dokazivanja.

Pozitivne primjere svoje kompanije počeli su slijediti i zaposlenici. Naime, iskoristili su mogućnost da s pomoću tvrtke i sami provedu pozitivne promjene u zajednici, stoga su 21. rujna prošle godine, u povodu obilježavanja Europske godine volontiranja, osnovali Inin Klub volontera i počeli projekt korporativnog volontiranja radnika u lokalnoj zajednici. Od toga dana u rad Kluba uključilo se više od 300 zaposlenika radi pružanja pomoći onima kojima je to potrebno. Mnogim akcijama pokazali su razumijevanje za potrebe lokalnih zajednica i približili Inu najvećim svjetskim tvrtkama u kojima je korporativno volontiranje uobičajena praksa. Za svoj rad Klub je ove godine osvojio Volontersku nagradu u kategoriji doprinosa poslovnog sektora razvoju volonterstva u Slavoniji i Baranji koju dodjeljuje Volonterski centar Osijek uz potporu Savjeta za razvoj volonterstva.

Inini volonteri sudjelovali su u mnogo volonterskih akcija diljem Hrvatske:u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, Sisačko-moslavačkoj, Primorsko-goranskoj, Osječko-baranjskoj, Požeško-slavonskoj, Koprivničko-križevačkoj, Vukovarsko-srijemskoj te Virovitičko-podravskoj županiji.

Zaposlenici pohvaljuju zaposlenike

Imajući na umu da za uspjeh u poslu trebaju motiviranost i kvalitetan timski rad, Ina zaposlenike potiče da znanje, talente i vještine dijele s kolegama, zato već drugu godinu zaredom nagrađuje one koji su se istaknuli kao najbolji. Nagrade još više znače dobitnicima zato što ih za njih nominiraju kolege koji im savjetima i trudom pomažu u napretku i usavršavanju. Dobar primjer ubrzo su počeli slijediti zaposlenici, koji su lani počeli provoditi projekt korporativnog volontiranja u lokalnoj zajednici.