Znanja
StoryEditor

Inteligencija u gradovima

17. Ožujak 2016.
Piše:
lider.media

Rješenja za kronične gradske bolesti kriju se u toleranciji i suživotu novih dotepenaca i starosjedilaca. Kako do njih doći objašnjava se u specijalnom izdanju ‘Smart Cities‘ koje izlazi uoči Liderove konferencije ‘SMART CITIES 2016. - Pametni gradovi - budućnost počinje sada‘.

Specijal ‘Smart Cities‘ donosi mnoga inteligentna rješenja iz područja prijevoza, energetike, urbanizma i arhitekture, informacijsko-telekomunikacijskih tehnologija i turizma koja se mogu primijeniti u razvoju gradova koji će svojima građanima omogućiti ugodniji život.

Na primjerima domaćih i svjetskih poduhvata u stvaranju pametnih gradova objašnjava se, primjerice, kako potrošači energije postaju njezini akumulatori, da urbana mobilnost vozi u šestoj brzini, a i da se samo lukavi pretvaraju u samoodržive.  

Zašto su urbani vrtovi važan društveni kapital i gdje će živjeti Hrvati 2050. također se analizira u izdanju koje je primijetilo i pojavu pametne policije, aplikacije za dramatične situacije, a i razvoj ‘smart turističkih destinacija‘.

24. travanj 2024 00:11