Znanja
StoryEditor

Izazovi malog poduzetništva

21. Veljača 2013.
Piše:
lider.media

Dana 2.3., 9.3. i 16.3.2013.g. u razdoblju od 10 do 14 sati, Hrvatski institut za financijsku edukaciju održati će tri besplatne radionice za poduzetnike u sklopu projekta ‘Izazovi malog i srednjeg poduzetništva‘, financiranog od strane Američkog veleposlanstva u Zagrebu.

Sredstva za realizaciju projekta osigurana su u sklopu natječaja Američkog veleposlanstva u Zagrebu za financiranje projekata udruga koji promoviraju ekonomske reforme i poduzetništvo. Projekt je podržala i Hrvatska gospodarska komora u čijim će se prostorima održati seminari.

U uvjetima sve većih ekonomskih i financijskih izazova, postaje sve teže procijeniti poslovno okruženje, posebno za srednja i mala poduzeća. Ona danas, više nego ikada prije, trebaju više izvora informacija kako bi projicirala što ih očekuje u sljedećem razdoblju.

Radionice su osmišljene na način da polaznici usvoje osnovne analitičke vještine i znanja potrebna za donošenje financijskih i poslovnih odluka.

Kako, s obzirom na trenutnu situaciju na tržištu, većina kompanija reducira budžete za edukacije, ovo je prilika da 45 polaznika usvoji stručna znanja bez dodatnih troškova za kompaniju.

Polaznicima će na CD-u biti distribuirana i e-knjiga ‘Tajne uspješnog poslovanja‘ autorica Danijele Princi Grgat i Ane Vrbošić, koja je objavljena kao elektronsko izdanje na Hrvatskom internetskom portalu za obrazovanje poduzetnika Ministarstva poduzetništva i obrta.

Hrvatski institut za financijsku edukaciju, koji je nositelj ovog projekta, neprofitna je udruga koja se zalaže za promicanje, razvoja i unapređenja znanja iz područja ekonomije i financija te za poticanje i promoviranje etičnog poslovanja, programa cijeloživotnog učenja i stvaranja društva znanja. Udruga se posebno zalaže za javno zagovaranje programa koji potiču financijsku pismenost građana, te financijsku osviještenost i odgovornost fizičkih i pravnih osoba, naročito djece i mladih, kroz programe posebno namijenjene djeci, mladima i roditeljima pod nazivom ‘Novac i djeca‘.

25. travanj 2024 17:52