Znanja
StoryEditor

Je li blog i dalje bitan?

17. Kolovoz 2014.
Piše:
lider.media

Vjerojatno ste se nebrojeno puta u posljednjih par godina zapitali treba li vaša kompanija i dalje voditi blog.

Uz Facebook, Twitter i druge društvene mreže koje aktivno koristimo i kojima jednako dobro komuniciramo s publikom, objavljujemo kvalitetan sadržaj i stvaramo zajednicu, treba li nam i dalje blog?

Donosimo razloge zbog kojih biste ipak trebali nastaviti s tom praksom:

Blog se nalazi na vašoj stranici

Glavni cilj angažmana na društvenim mrežama jest dovesti publiku do vaše web stranice. Kako bi se to događalo, vjerojatno pripremate tonu sadržaja svaki tjedan. Ideja iza toga jest da uzbudljivim sadržajem koji objavljujete, publiku s Facebooka, Twittera, Instagrama ili Pinteresta namamite na svoju stranicu. Ipak, nema jamstva da će se to zaista dogoditi. Blog je, međutim, na vašoj stranici. Stoga, ukoliko vodite kvalitetan, ljudi će ga čitati direktno s vaše stranice.

Kvalitetan sadržaj

Društveni mediji su nas natjerali da riječi koristimo brzo i efikasno. Budimo iskreni, ako na Facebooku vidimo post koji ima više od četiri rečenice, teško da ćemo ga čitati. Neke teme ipak zahtijevaju više od par rečenica da bi bile objašnjene. Kao tvrtka koja vjerojatno raspolaže brojnim znanjima i pogledima na industriju kojom se bavite, treba vam mjesto posvećeno isključivo tome, a blog je zapravo najbolja opcija.

Optimizacija tražilica

Prije nekoliko je godina za bolji rang na tražilici bilo dovoljno puniti stranicu tagovima i podacima s kojima ste htjeli povezati svoju tvrtku. Nakon toga bi Google ponudio vašu stranicu kao odgovor na upit na tu temu.

Situacija se promijenila, Google je unaprijedio algoritme i sada je rang na tražilici najlakše poboljšati kvalitetnim sadržajem koji će ljude zaokupiti i koji će onda dalje dijeliti. Blog je za to najbolja opcija.

Ako se nakon ovoga odlučite ponovno baviti blogom, zapamtite da je bitno držati se rasporeda i tempa objavljivanja. Također, dobar način angažiranja publike jest i postavljanje pitanja na kraju posta ili pozivanje na raspravu o određenoj temi.

25. travanj 2024 15:03