Znanja
StoryEditor

Je li dobra radna okolina važnija od velike zarade?

09. Listopad 2014.
Piše:
lider.media

U današnja vremena recesije i velike nezaposlenosti, svatko tko nađe posao smatra se sretnikom. Ipak, ponekad su zdravlje i emocionalni mir puno važniji od zarade.

Kronični umor, glavobolja i stres jasni su pokazatelji kako trenutačni posao možda nije za vas. Posljedice koje ovakvi simptomi mogu imati na vaše zdravlje trebali bi vas natjerati na razmišljanje o promjeni okoline. Ako , pak, mrzite svaki trenutak koji provodite na poslu, tada je vaš emocionalni mir opasno narušen. Možda nije samo problem u ljudima s kojima radite, već i u krivom odabiru profesije? U ova dva slučaja niti povećanje plaće neće vas učiniti sretnijim.

Ukoliko ste u mogućnosti, naći drugo mjesto ili drugu profesiju, gdje ćete biti manje plaćeni, ali zadovoljniji, a time na kraju i fizički zdraviji, svakako ju iskoristite. Kada se odlučite na taj korak, budite sigurni da se radi o odluci koja nije samo trenutni hir. Poslovno prekvalificiranje još je jedna od opcija. Današnje tržište rada je u stalnoj promjeni.

Poslovi koji su danas dobro plaćeni, možda već sutra neće biti, tako da nije na odmet biti uvijek spreman na promjene. Naravno, svaka promjena karijera ili odlazak sa starog posla nije jednostavan. Radi se o velikom riziku, a plan B treba uvijek biti spreman. No ponekad, dugoročno gledajući, rizik se uistinu može isplatiti.

19. travanj 2024 12:50