Znanja
StoryEditor

Je li Wi-Fi mogući uzročnik raka?

19. Siječanj 2015.
Piše:
lider.media

Međunarodna agencija koja se bavi istraživanjem kancerogenih bolesti, i koja spada pod okrilje Svjetske zdravstvene organizacije, radiofrekvencije elektromagnetskih polja smjestila je u 2B skupinu kancerogena zajedno sa olovom, kloformom i pesticidima

Glavni izvor tih radiofrekvencija su radio-prijemnici, televizije, mikrovalne pećnice, mobiteli i Wi-Fi uređaji. Radi se o  uređajima koje se nalaze svuda oko nas, a pogotovo je u velikom porastu prisutnost Wi-Fi frekvencija. Takve frekvencije najviše štete onim najmlađima.

Razlog tome je što su im tijela manja, lubanje tanje, te tako mozak upija više elemenata iz  njihovog okruženja. Fetusi su još ugroženija skupina nego djeca, tako da se trudnicama preporuča što manja izloženost štetnim mikrovalovima. Također, znanstvenici upozoravaju mlade djevojke kako izbjegavaju nositi mobitele u blizini grudi, zbog povezanosti raka dojki i spomenutih mikrovalova.

– Sva ta upozorenja i istraživanja simpatično zvuče, no jasno je kako su zakoni na strani tvrtki koji proizvode te štetne frekvencije. Hoćemo li za 50 godina gledati na ovaj period kao na vrijeme kada su Wi-Fi uređaji i mobiteli bili uzrok najveće zdravstvene krize u povijesti čovječanstva? - upitao se kolumnist Network Worlda, Mark Gibbs.

25. travanj 2024 14:35