Znanja
StoryEditor

‘Kada pokrećete biznis, borite se protiv svijeta‘

12. Svibanj 2015.
Piše:
lider.media

Većina poduzetnika se slaže da morate biti pomalo ludi da biste se upustili u pokretanje vlastitog biznisa. Riječi su to Ryana Smitha, izvršnog direktora i osnivača Qualtricsa.

Tom je rečenicom započeo odgovor na pitanje ‘Koji savjet biste dali osobama koje pokreću vlastiti biznis?‘. Pročitajte što je odgovorio i koje je savjete iznio:

Vi protiv svijeta

Morate se naviknuti na tu ideju. Ako vas odgovor ‘ne‘ ne natjera da se zainatite, razmislite dvaput želite li se upuštati u poduzetničke vode. Mnogi ljudi će vam tvrditi kako su vaše ideje nemoguće. Stoga uvijek trebate imati na umu prvotnu viziju – to je ono što će vas tjerati naprijed.

Nećete uvijek završiti tamo gdje ste počeli

Pokretanje posla nije jednokratan događaj. Kako vaš posao bude napredovao i rastao, stalno ćete s suočavati s novim problemima i prilikama. Ukoliko se ne budete stalno razvijali i prilagođavali, vaš posao nikada neće biti uspješan, bez obzira na uloženi trud. Isto tako, zapamtite da ćete vrlo rijetko u nečem uspjeti od prve, stoga nemojte odustajati. Može se dogoditi da na kraju završite na potpuno novom tržištu ili s potpuno novim proizvodom od onog kojeg ste inicijalno zamislili.

Nove ideje nisu uvijek nužne

Ne morate smisliti potpuno novu ideju da biste postali poduzetnik. U stvari, cilj mnogih novonastalih kompanija jest poboljšanje već postojećih ideja. Takav potez se nerijetko pokaže čak i boljom opcijom.

20. travanj 2024 17:05