Znanja
StoryEditor

Kada reći ne, a kada pristati na dodatne obveze na poslu?

01. Rujan 2014.
Piše:
lider.media

Razmislite o svom prosječnom radnom danu – koliko stvari koje svakodnevno obavljate spada u opis vašeg posla?

Tijekom vremena, u želji da se dokažemo, preuzimamo brojne aktivnosti i zadatke koji izlaze iz okvira posla za kojeg smo plaćeni. Koliko, međutim, tih izvanrednih zadataka zaista pridonosi našem poslovnom razvoju, a koliko njih nas jednostavno izluđuje?

Najuspješniji zaposlenici najlakša su meta za ovakve situacije. Oni su uvijek željni novih izazova i traže načine kako da pokažu svoje vještine.

Zaposlenici koji pristaju na sve u opasnosti su da ‘pregore‘ jer im se život svodi na posao i ne mogu pronaći vrijeme za sebe ili za svoje prijatelje. Na dodatne poslove zaposlenici često pristaju pod pretpostavkom da će im takav angažman donijeti promaknuće, povišicu ili bilo kakvu nagradu. Međutim, nakon mjeseci i mjeseci napornog rada, to tog promaknuća često ne dođe.

Nema ništa loše u preuzimanju dodatnih odgovornosti, ali ako ne podvučete crtu u nekom trenutku, naći ćete se u problemu. Ako imate previše obveza, vaš posao će patiti jer se nećete moći dovoljno posvetiti bitnim stvarima, a privatni život će vam pucati po šavovima.

Znači li to da u potpunosti treba odbaciti ideju preuzimanja dodatnih obveza? Naravno da ne. Ali morate biti sigurni da pristajete iz pravih razloga.

Ako imate običaj pristati na sve što vam se ponudi, evo kako možete procijeniti kada je pametno odbiti ponudu:

Radno mjesto na koje ste zaposleni će patiti

Opasno je prihvatiti dodatne odgovornosti ako to može utjecati na vaše klasične radne zadatke. Primjerice, ako ste zaposleni u ljudskim resursima, a zamoljeni ste da prisustvujete nekim marketinškim konferencijama, vrlo brzo ćete trošiti previše vremena van radnog mjesta, odnosno vaše će primarne zadaće – intervjuiranje potencijalnih zaposlenika ili treniranje novih – patiti zbog manjka vremena. U ovakvim je situacijama najbolje odbiti i usredotočiti se na ono zbog čega ste zaposleni.

Kada je to posao nekog drugog

Traži li šef od vas da mijenjate boju u printeru, iako ste menadžer? Nebitno na kojoj ste poslovnoj poziciji, jako je lako upasti u zamku obavljanja zadataka koji nisu vaš posao. Jednostavno se zapitajte pridonose li takvi zadaci vašoj karijeri. Ako se te dodatne obveze jednostavno ne uklapaju u vašu poslovnu viziju, nemojte se bojati odbiti ih.

Kada ne postoji izlazna strategija

Nemojte preuzimati dodatne odgovornosti ako ne znate koliko će to dugo trajati ili s kim ćete raditi. Potrudite se da vam svi detalji dodatnih obveza budu kristalno jasni kako se ne biste našli u bezizlaznoj situaciji.

Kada dodatne obveze neće pridonijeti vašem poslovnom rastu, setu vještina ili poslovnoj mreži

Čak i zadaci koji nužno ne spadaju u opis vašeg posla, mogu biti prilika za kontakt s bitnim ljudima. S druge strane, projekt koji podrazumijeva ispunjavanje starih izvještaja ne pruža vam nikakvu priliku za razvoj.

Ako odlučite odbiti nove zadatke, zadržite razgovor neutralnim - objasnite kako to može loše utjecati na tvrtku, a ne na vas. Ako, pak, pristanete, jasno naglasite što očekujete zauzvrat – bolje zadatke u budućnosti, korak prema promaknuću ili slično, kako se ne biste našli u poslovnom limbu.

Zapamtite, postavljanje granica ne znači manjak motivacije i ambicije. To jednostavno znači da cijenite svoj posao i da ga ne želite dovesti u opasnost preuzimanjem zadataka koji nisu nužno u vašem trenutnom fokusu.

27. travanj 2024 01:54