Znanja
StoryEditor

Kako do IT posla u Njemačkoj?

04. Travanj 2013.
Piše:
lider.media

U srijedu, 10. travnja s početkom u 16,30 na Visokom učilištu Algebra možete saznati koja IT zanimanja su trenutno najtraženija u Njemačkoj, imate li uvjete za zapošljavanje u njemačkim IT tvrtkama te kako se kandidirati za posao na gotovo 43 tisuće otvorenih radnih mjesta.

Prema podacima BITKOM-a, njemačkog udruženja za informacijske tehnologije, telekomunikacije i nove medije, samo u Njemačkoj je u ovom trenutku otvoreno gotovo 43 tisuće natječaja za radna mjesta IT profesionalaca, a broj zaposlenih u IT sektoru raste dvoznamenkastim stopama već nekoliko godina za redom. Uslijed rasta gospodarstva pojavila su se određena radna mjesta za koja se na domicilnom i EU tržištu rada ne mogu pronaći adekvatni kadrovi te je zbog toga po uzoru na američku zelenu kartu uveden institut ‘Plave EU karte‘ koja se po ubrzanoj proceduri izdaje visokoobrazovanim ljudima iz drugih zemalja koji mogu predočiti ugovor o radu s njemačkim poslodavcima. Jedna od ponajvećih skupina stručnjaka su upravo certificirani IT profesionalci.

‘Dan IT karijera u Njemačkoj‘ namijenjen je IT profesionalcima, studentima završnih godina IT studija, pojedincima koje promišljaju krenuti putem IT karijere kroz visoko obrazovanje ili programe za stjecanje IT certifikata.

25. travanj 2024 09:11