Znanja
StoryEditor

Kako izgraditi snažnu prisutnost na društvenim mrežama, a pritom ne izgubiti puno vremena?

30. Siječanj 2015.
Piše:
lider.media

Ako pokušavate izgraditi online brend ili ste poduzetnik koji je upravo pokrenuo vlastiti posao, morate znati jednu stvar o društvenim medijima – ne morate biti svugdje da biste uspjeli.

S obzirom da ionako imate posla preko glave, ne morate gubiti sate i dane na Twitteru. Kvaliteta je, svi to znaju, važnija od količine, pogotovo ako ste trenutno jedini šef i jedini zaposlenik ili nemate resursa za zapošljavanje nekoga tko bi se bavio društvenim mrežama.

Donosimo četiri prijedloga koja će vam pomoći da unatoč manjku kapaciteta uspijete:

Planiranje je najbitnije

Za početak izaberite jednu ili dvije platforme. Vaš fokus bi trebao biti na izgradnji zajednice, a ne na sveprisutnosti. Jednom kada to uspijete, možete se širiti. Da biste odabrali platforme koje će vam biti od najviše koristi, razmislite o sljedećem – gdje se nalazi vaša ciljana publika, koje se platforme vama sviđaju i volite ih koristiti i koje platforme najbolje odgovaraju vrsti sadržaja kojeg želite objavljivati?

Organizacija

Odlučite kada ćete objavljivati sadržaj i koji je cilj svake objave. Isto tako, bitno je pišete li ih sami ili prenosite s drugih izvora. Jednom kada ustalite ritam objava, uključite podsjetnike tako da ne zaboravite na društvene mreže usred poslovne zbrke.

Sadržaj

Ne želite da sve platforme a kojima objavljujete izgledaju identično. Primjerice, ako pišete blog, linkajte ga na Twitteru, a na Instagramu postajte neku relevantnu fotografiju i link uključite u naslov.

Alati

Ako sve radite sami, uvijek se borite protiv vremena. U tome vam mogu pomoći raznorazni alati i aplikacije. Pronađite 60 najboljih alata za društvene mreže na ovom linku.

26. travanj 2024 03:19