Znanja
StoryEditor

Kako oglašavati proizvode mladima?

27. Travanj 2015.
Piše:
lider.media

Tinejdžeri i mladi su bitan dio populacije kada je oglašavanje proizvoda u pitanju.

Tvrtka comScore procjenjuje da milenijska generacija u SAD-u ima potrošačku moć koja iznosi 170 milijardi dolara na godišnjoj razini. Međutim, dosta je teško targetirati skupinu ako ne znate nešto o njihovim potrošačkim navikama ili njima generalno.

Donosimo tri savjeta koja bi vam mogla biti od pomoći:

Upoznajte njihove potrošačke navike

Činjenica je da mladi danas preferiraju online kupnju. Isto tako, većina ih koristi eBay za kupnju, a uglavnom kupuju proizvode koji su na popustu. Ta činjenica govori da ne morate imati vlastitu web stranicu da biste im prodali proizvode (iako bi to bilo idealno). Iskoristite mogućnosti koje nude Amazon, eBay ili Etsy.

Iskoristite društvene mreže

Većini mladih je smartphone ‘zalijepljen‘ za ruku, a većinu vremena ga koriste za društvene mreže. Jedno je istraživanje, provedeno početkom 2014. godine, pokazalo kako 89 posto mladih koji imaju 18 do 29 godina koristi društvene mreže. Ono što trebate znati jest da se ne možete ne svim društvenim mrežama jednako oglašavati. Da biste si olakšali, izaberite jednu platformu, maksimalno dvije. Kreirajte snažan i konzistentan brend i sadržaj objavljujte po jasno zacrtanom rasporedu.

Koristite taktike kao što su gerila kampanje

Stvar je vrlo jednostavna – mladim ljudima stvari jako brzo dosade. Stoga morate privući njihovu pozornost i izazvati oduševljenje marketinškom kompanijom. Gerila marketing obično funkcionira zato što mladi ljudi vole interakciju s brendom.

25. travanj 2024 17:49