Znanja
StoryEditor

Kako poslodavcu dati do znanja da želite raditi za njega – čak i kada nema otvorenih radnih mjesta

25. Siječanj 2015.
Piše:
lider.media

Želite raditi u specifičnoj kompaniji ili u specifičnim kompanijama, ali nema naznake da te kompanije traže zaposlenike.

Nije loša ideja ostvariti kontakt sa željenim poslodavcima. Pitanje je kako tome pristupiti. U suštini, to je šansa da poslodavcu date do znanja koliko ste zainteresirani za rad u dotičnoj kompaniji i koliko ste idealna osoba za to.

Kako biste maksimizirali mogućnost uspjeha, slijedite nekoliko savjeta:

Oslovljavanje

Ako znate ime i prezime osobe koju kontaktirajte, jednostavno ih pristojno i profesionalno oslovite. Ukoliko ne raspolažete tim informacijama, možete započeti sa ‘Poštovani/a‘.

Prvi paragraf

U prvom paragrafu biste trebali pažnju poslodavca. Stoga razmislite što bi dotična osoba željela čuti i tako započnite. Objasnite na koji način možete doprinijeti kompaniji i koje su vaše kvalitete i kompetencije. Drugim riječima, ukratko objasnite zašto ste idealna osoba za poziciju koju priželjkujete.

Središnji paragrafi

U dva središnja paragrafa možete produbiti priču. Recite nešto o sebi, obrazovanju i radnom iskustvu koje vas kvalificira za željeno radno mjesto. Navedite svoje uspjehe, preporuke i interese.

Posljednji paragraf

U posljednjem paragrafu biste trebali iskazati interes da se susretnete s poslodavcem, da ugovorite sastanak ili intervju za posao. Ne bi bilo loše mailu trebali dodati i životopis te zamoliti poslodavca da ga pogleda.

Potpis

Uključite sve potrebne informacije – vaše ime i prezime, email adresu, broj telefona te link na LinkedIn profil ili neku drugu stranicu.

26. travanj 2024 15:16