Znanja
StoryEditor

Kako pretvoriti 2015. u godinu poslovnog uspjeha?

06. Siječanj 2015.
Piše:
lider.media

Poznati francuski pisac Antoine de Saint-Exupery je izjavio kako je cilj bez plana puka želja.

Postizanje uspjeha zahtijeva više od sreće i više od upornog rada – zahtijeva konkretan plan. Stvaranje plana ne mora nužno biti kompliciran zadatak. Donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da kreirate vlastiti plan za karijeru:

Dobro razmislite o sebi i svojim sposobnostima

Razmislite o sebi kao o proizvodu. Odredite vlastite prednosti i slabosti, a onda se uhvatite u koštac s tim istim slabostima. Što možete učiniti kako biste poboljšali svoja znanja i unaprijedili vještine?

Definirajte želje

Ako ne znate što želite, kako ćete to postići? Uzmite vremena i definirajte svoje poslovne aspiracije. Gdje se vidite za tri, pet, deset godina?

Upoznajte konkurenciju

Konkurencija je sastavni dio života. Kako vaše vještine kotiraju u usporedbi s drugima? Poznavanje konkurencije pomoći će vam da odredite svoje prednosti i nedostatke te da odlučite što je potrebno kako biste bili na istoj razini.

Identificirajte ciljeve i stvorite plan

Ciljevi su izraz vaših poslovnih i osobnih težnji te vaše viđenje karijernog napretka. Oni vam pomažu da se nastavite kretati u pozitivnom smjeru.

Ne odugovlačite s realizacijom

Ne dopustite da vas strah od nepoznatog sputava. Karijerni planovi, kao i ideje, imaju učinak samo ako su provedeni.

Proslavite uspjeh

Ne morate čekati da drugi primijete vaš uspjeh. Nagradite se i ohrabrite kako biste održali motivaciju i nadahnuće za nastavak plana.

17. travanj 2024 22:15