Znanja
StoryEditor

Kako pronaći freelance poslove?

04. Lipanj 2015.
Piše:
lider.media

U današnjem svijetu rada povišice su sve rjeđe, a siguran posao je koncept koji sve više iščezava. Zbog toga se neki radnici okreću alternativnim izvorima dodatne zarade.

Ukoliko želite angažman uz trenutni posao ili želite testirati kako bi vam išla neka nova karijera, freelance poslovi su vjerojatno najbolja opcija.

Donosimo savjete koji će vas usmjeriti u potrazi za idealnim freelance poslom:

Umrežavanje

Prema nekim podacima, 60 posto poslova se pronađe upravo preko umrežavanja. Traženje freelance angažmana na ovaj način je posebno zahvalno, budući da su poslodavci obično voljni pružiti vam šansu ukoliko vas netko preporuči.

Društveni mediji

Povećajte si šanse za pronalaženje angažmana na način da na svojim profilima na društvenim mrežama obznanite kako tražite dodatne poslove ili izvore zarade. U tom slučaju treba imati na umu da vaši profili moraju biti profesionalni i bez sadržaja koji bi vas mogao diskreditirati.

Stranice za traženje posla

Obično se misli kako se na stranicama za traženje posla nalaze samo ponude za poslove na određeno ili neodređeno. Međutim, na tim stranicama možete pronaći i ponude za freelance angažmane. Naravno, tu je i stranica Freelance.hr.

Možete se povezati i s nekim zajednicama nezavisnih profesionalaca. Primjer takve zajednice u Hrvatskoj jest Hrvatsko društvo nezavisnih profesionalaca.

Na koncu, potrudite se kako vam zbog ovih angažmana ne bi patio stalni posao, što zahtijeva mnogo planiranja i discipline.

20. travanj 2024 06:55