Znanja
StoryEditor

Kako se pripremiti za panel intervju?

16. Svibanj 2015.
Piše:
lider.media

Da biste uspješno odradili grupni intervju, izdvojite vrijeme za pripremu.

Prije svega, saznajte tko su ljudi koji će voditi razgovor za posao. Provjerite njihove profile na LinkedInu i saznajte nešto o njima, kao i o njihovoj ulozi u kompaniji. Naravno, proučite i kompaniju. Što više informacija znate, lakše ćete odgovarati na pitanja.

Pripremite odgovore na pitanja koja se klasično pojavljuju na intervjuima za posao. Ponesite notes i tijekom intervjua zapisujte bilješke kako biste lakše pratili.

Povežite se s njima i kao s grupom i na individualnoj razini. Kada vam netko od panelista postavi pitanje, obraćajte se direktno njoj ili njemu, ali kontakt očima održavajte sa svima. Ostavit ćete bolji dojam ako uključujete sve sudionike.

Kada dobijete priliku za postavljanje pitanja, potrudite se da ta pitanja odražavaju vaše znanje o ulozi svakog od panelista. Također, obratite pažnju na grupnu dinamiku. Kako se slažu? Je li atmosfera pozitivna? Ako se ne osjećate ugodno među njima, velika je šansa da se nećete osjećati ugodno na tom radnom mjestu.

Na koncu, zamolite ih da vam daju svoje vizitke i pošaljite mail zahvale svakome ponaosob. Ukoliko ne uspijete prikupiti sve kontakte, pošaljite mail osobi koja je organizirala ili predvodila intervju.

25. travanj 2024 18:07