Znanja
StoryEditor

Kako uvjeriti poslodavca da ste baš vi prava osoba?

23. Studeni 2014.
Piše:
lider.media

′Zašto želite raditi kod baš kod nas ?′ To pitanje neizbježno je prilikom intervjua za posao. No, što oni točno žele čuti od vas, te kako se istaknuti među svim onima koji isto žele posao u toj tvrtki? Iako se to pitanje čini prilično izravnim i jednostavnim, zapravo je vrlo teško dati zadovoljavajući odgovor.

Poslodavac mora znati da vi uistinu želite raditi baš za njega. Ako ste posebno zagrijani za određenu tvrtku to znači da ćete se jednom kada za nju počnete raditi više truditi, biti produktivniji, te i htjeti što dulje ostati u njoj. Evo nekoliko smjernica koje vam mogu pomoći da se vaš odgovor istakne među gomilom.

1.Istraživanje.  Ključ uspjeha leži u istraživanju. Odite dalje od opće poznatih činjenica koje su svima poznate. Jesu li mediji izvještavali nešto o toj tvrtki? Koji su ciljevi ,te s kojim su se problemima susretali nedavno? Pogledajte ima li tvrtka youtube kanal, ako ima pogledajte najnovije video uratke.Pokažite poslodavcu da ste si uzeli vremena i istražili kako posluju i kakva im je povijest.  Također izbjegavajte generičke odgovore. Ako šef kaže da je tvrtka progresivna, nemojte samo reći kako volite progresivnu politiku, već i analitički pričajte o tome.

2. Što smijete reći, a što ne. Ima 5 glavnih tema o kojima možete pričati kad vam se postavi pitanje ′Zašto baš želite ovdje raditi′?. Čime se tvrtka točno bavi, kako je raditi u njoj, pričajte o posljednjim uspjesima tvrtke, o njenoj poslovnoj filozofiji, te o iskustvu i znanju koje nude. Koncentrirajte se na dvije stavke, te opširno i detaljno izložite svoje mišljenje o njima. Izbjegavajte razgovore o plaći, te o dužini i dostupnosti  godišnjeg odmora.

3. Sljedeći nivo. Kada ste prošli ova prva dva kruga, vrijeme je za podići stvari na veći stupanj. Ovdje morate uvjeriti poslodavca da ste baš vi prava osoba za ovaj posao. Pričajte o svojim vrlinama , te ne zaboravite pokazivati entuzijazam kao i kada ste pričali o vašem viđenju tvrtke. Pokušajte ih  uvjeriti da ste vi i tvrtka savršeni par, od kojeg će oboje imati koristi.

25. travanj 2024 03:10