Znanja
StoryEditor

Kako završiti razgovor za posao?

22. Lipanj 2015.
Piše:
lider.media

Bitno je znati kako završiti intervju za posao. Posebno ako imamo na umu da je riječ o posljednjem utisku koji možete ostaviti na poslodavce.

U tom kontekstu, jasno je kako trebamo dobro razmisliti o posljednjim riječima koje ćemo uputiti poslodavcima na kraju razgovora. Donosimo savjete koji vam mogu biti od pomoći:

Potvrdite interes za posao

Posljednji trenuci intervjua su izvrstan trenutak da izrazite svoj entuzijazam za ponuđeno radno mjesto. Jedan od načina jest da objasnite kako je intervju dodatno učvrstio vaša stajališta i interes za posao. Primjerice, možete reći ‘Cijenim što ste mi pružili priliku da naučim nešto više o ovom poslu‘.

Dajte do znanja da posao zaista želite

Ukoliko ste nakon razgovora za posao sigurni kako je to posao za vas, možete izjaviti kako ste zaista zainteresirani te kako se nadate da će vam se pružiti prilika da ga obavljate.

Podsjetite poslodavce da ste kvalificirani

Na kraju intervjua iskoristite priliku da podsjetite poslodavce kako posjedujete vještine koje odgovaraju poslu za kojeg ste se prijavili. Možete zaključiti razgovor s objašnjenjem da vam ponuđena pozicija savršeno odgovara te kako ćete na tom poslu pronaći način da iskoristite sve svoje napredne vještine.

‘Želite li nešto dodati?‘

Razmislite jeste li tijekom intervjua zaboravili napomenuti nešto važno, odnosno nešto što vam ide u prilog. Ukoliko ste sve naveli, uvijek možete navesti neke dodatne informacije o sebi za koje smatrate da bi vam mogle biti od pomoći. Iskoristite svo vrijeme intervjua koje vam je na raspolaganju.

Mail zahvale

Odmah nakon intervjua pošaljite mail u kojem ćete istaknuti kako ste zahvalni na vremenu koje vam je pruženo. Još jednom iskoristite priliku da naglasite svoje prednosti.

26. travanj 2024 05:02