Znanja
StoryEditor

Klimaoprema i FSB dogovorili suradnju na istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima

13. Lipanj 2016.

Tvrtka Klimaoprema i zagrebački Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB) potpisali su u ponedjeljak sporazum o suradnji na istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima.

"Spremni smo zadovoljiti potrebe Klimaopreme za posebno educiranim kadrovima koje ćemo osposobiti te obećavam da Klimaoprema neće morati tražiti stručne kadrove u inozemstvu", naglasio je na potpisivanju dekan FSB-a Zvonimir Guzović.

FSB i Klimaoprema iskazuju interes za suradnju na svim područjima od zajedničkog interesa, a posebno kroz zajedničko prijavljivanje znanstvenoistraživačkih projekata na međunarodne i domaće izvore financiranja.

Predviđa se i zajednički nastup prema gospodarstvu i javnim ustanovama vezan uz istraživanja, stručni rad te obrazovanje, planiranje i provođenje znanstvenoistraživačkog rada, korištenje opreme i laboratorija FSB-a i Klimaopreme u svrhu realizacije specifičnih tehničkih radova itd.

Klimaoprema zapošljava više od 300 djelatnika te je nedavno otvorila 6.500 četvornih metara proizvodnog pogona u Novoj Gradiški. U suradnji sa FSB-om u tvornici u Novoj Gradiški instaliran je robot za rukovanje panelima za čiste prostore. To je najveći robot u široj regiji, nosivosti 750 kilograma.

20. travanj 2024 16:23