Znanja
StoryEditor

Koga još briga za imidž poslodavca?

13. Lipanj 2013.
Piše:
lider.media

Iako je svaki oglas za posao potrebno detaljno pročitati, čini se kako većina kandidata tom važnom zadatku još uvijek pristupa površno. U anketi provedenoj na više od 700 ispitanika portal MojPosao istražio je što kandidati najprije pročitaju u oglasu za posao.

Najviše ispitanika prvo pročita naziv radne pozicije (34 posto) jer, kako neki ističu, ‘znaju kakav posao žele raditi‘.

- To je dio koji me prvo privuče – ako oglas nije za moju struku, koja je sama po sebi specifična, znam da nemam što tražiti dalje - objašnjava jedan od ispitanika, a drugi primjećuje kako se ‘svaki dan izmišljaju nove pozicije‘ te dodaje - Ako je oglas za takvu, onda ga preskačem.-

Čak 28 posto ispitanika u oglasu prvo pročita uvjete koji se očekuju od kandidata. - Iz uvjeta se može puno iščitati o poslodavcu - kaže jedan od ispitanika, a drugi dodaje kako široka lepeza traženih znanja i sposobnosti dokazuje ‘nekvalitetnu podjelu poslova u firmi‘.

Ime poduzeća najprije pročita 15 posto ispitanika, zato jer im je važna ‘reputacija tvrtke‘ te ističu da ‘o tome najviše ovisi plaća‘.

Opis posla najprije privuče 12 posto ispitanika. - Pod opisom posla se krije stvarna pozicija - smatra ispitanik koji tvrdi da naziv radne pozicije ima za cilj samo privući kandidata.

Za 9 posto ispitanika najvažnije je prvo pročitati vrstu zaposlenja jer ih zanima ‘što se konkretno nudi kod zaposlenja‘, te očekuju da vrsta zaposlenja bude istaknuta ‘kratko, jasno i sažeto‘

Svega 3 posto ispitanika u oglasu za posao najprije pročita informacije o poduzeću.

30. travanj 2024 05:58