Znanja
StoryEditor

Koncept o uvođenju besplatnih poslovnih procesa

20. Lipanj 2014.
Piše:
lider.media

Kako biti poduzetan i uspješan uza sitniš u džepu i na najbolji način iskoristiti prednosti otvorenog kôda objašnjava se u novom broju Koncepta, Liderova ‘Business to Business‘ izdanja.

Predstavljanje top 23 ‘open source‘ projekta odnosno otvorenih sustava koji se mogu slobodno mijenjati, besplatno dijeliti i pouzdano upotrebljavati moglo bi ohrabriti na jeftinije poslovanje, a svakako na uvođenje novih besplatnih programa idealnih za poduzetnike.

U ‘početničkoj školi za iskusne‘ podsjeća se na 10 razloga za oponašanje startupa, a inspirativne bi mogle biti i knjige koje čita lokalna i globalna poslovna elita. Lektiru nabrojenu u Konceptu zacijelo se isplati ponijeti na plažu kad je već oduševila, primjerice, globalne vladare poduzetništva Billa Gatesa, Jeffa Bezosa, ili pak Ivana Gabrića, predsjednika Uprave Combisa, Igora Puretu, predsjednika Uprave Grawe osiguranja, Antu Babića, pokretača projekta ‘EUforija’ i tajnika Udruge stranih investitora i Josipa Budimira, člana Uprave Francka.

Koncept piše i tome kako za industriju videoigara nije ‘game over’, nego se i domaći kreativni igrači ravnopravno nadmeću u igri za uspjeh veći i od Hollywooda.

U stalnim rubrikama kao što su ‘Financije’, ‘HoReCa’, ‘IT procesi’, ‘Konzalting’, ‘Ljudski potencijali’, ‘Poslovna sigurnost’, ‘Telekomunikacije’ i ‘Transport i logistika’, među ostalim se nude priče o zonama spajanja, odnosno 270 točaka za besplatan internet, vrhuncu sezone mobilnog bankarstva i cehu plaćenom elektroničkim novčanikom, a i neželjenoj pratititeljici odmora i blagdana - krizi. Upravo ‘turističku sezonu’, prema govoru velikih brojeva, najviše ‘vole’ krize svih vrsta.

Poseban blok posvećen je facility-menadžmentu. Koncept, koji je na tržištu uz Lider od 20. lipnja, pozabavio se i mitovima i legendama o toj usluzi koja raspiruje maštu svih uključenih u priče o outsourcingu i spin-offu. 

27. travanj 2024 17:35