Znanja
StoryEditor

Konferencija o internet ekonomiji #NovaEnergija na Kopaoniku!

03. Ožujak 2015.
Piše:
lider.media

Nova regionalna konferencija posvećena poslovanju na internetu, Nova Energija, održat se po prvi put ove godine od 29. 4. do 3. 5. na planini Kopaonik. Sudionici konferencije imat će priliku čuti više o poslovanju na Internetu i ekonomiji znanja, dok će revijalni dio biti ispraćen i velikom količinom popratnog sadržaja tijekom prvomajskih praznika.

Nova Energija predstavit će drugačiju viziju srpske ekonomije i regije. Centralne teme bit će elektronska uprava, web mediji te Internet marketing i implementacija poznatih payment rješenja. Trodnevna konferencija ugostit će velik broj različitih predavača – kako iz privatnog sektora, tako i predstavnike država regije, koji će skupa probati odgovoriti na mnoga pitanja vezana za poslovanju na Internetu.

Kako je otkrio jedan od koordinatora Nove Energije, Zoran Torbica, konferencija će skrenuti pažnju na mnoge zakonske probleme i ustaljene prakse koji koče dalji napredak IT sektora. Fokus konferencije je otvorena diskusija, a ostavljeno je i dosta prostora za networking i druge aktivnosti.

Robert Čoban, ko-organizator Nove Energije, izjavio je da je konferencija plod nešto manjih događaja kojima je cilj bio da pokrenu diskusiju o IT sektoru i novim medijima, ali i da skrenu pažnju na kapital koga država često nije svjesna – njenih građana.

Čoban i Torbica ističu da je prvo izdanje Nove Energije dugoočekivan boost pozitivne energije koje već duže vrijeme nema u Internet zajednici, a koja će pokrenuti određene teme i pružiti uvid u dalji razvoj ekonomije znanja. Organizatori konferencije otkrili su za Netokraciju da očekuju i prisustvo predstavnika Srbije i drugih zemalja regije, te da je ovo savršena prilika da predstave svoje planove i programe putem različitih predavanja, panel diskusija i radionica.

Na pitanje kome je zapravo namenjena Nova Energija, Zoran je izjavio da je cilj konferencije okupiti veliki broj Internet poduzetnika, predstavnike vladinih i nevladinih organizacije i sve relevantne marketing i PR agencije, te predstavnike različitih medija, blogere i druge. Svako od njih moći će tijekom trodnevne konferencije pronaći različita predavanja i diskusije koja se tiču baš njihovog posla.

Više informacija o Novoj Energiji dostupno je na Facebook stranici kao i putem službenog weba konferencije (www.novaenergija.com) gdje svi zainteresirani sudionici mogu osigurati svoje mjesto.

03. svibanj 2024 04:13