Znanja
StoryEditor

Korporativna sigurnost i intelligence analysis tehnike

05. Ožujak 2012.
Piše:
lider.media

Iako tvrtke barataju velikim količinom podataka koji otkrivaju potencijalne opasnosti, one ih ne koriste kako bi donijele procjene, predviđanja i zaključke.

Postoje brojni primjeri tvrtki koje su na vrijeme mogle uopćiti opasnosti i otkloniti ih prije nego su doživjele katastrofalne posljedice. Pogreška je bila što nisu koristili dostupne alati za analitiku čime bi se spriječile katastrofalne posljedice. Upravo je domena analitike i intelligence analysis tehnike sadržaj glavnog panela na predstojećoj 5. konferenciji o korporativnoj sigurnosti koja se održava 8. ožujka u Hotelu Westin u Zagrebu u organizaciji Lidera i tvrtke MBOS.

O primjeni problem solving tehnici u korporativnoj sigurnosti predavanje će održati dr.sc. Robert Kopal s  učilišta Effectus. Sudionici će kroz njegovo predavanje dobiti odgovore kako učinkovito svladati problem donošenja krivih zaključaka na temelju prepoznavanja sličnosti između trenutačne i neke prijašnje situacije te kako učinkovito riješiti učinak ustrajnosti kao jedan od uzroka pogrešaka eksperata.

O sustavu ranog upozoravanja i ekspertne kvantitativne analitičke tehnike izlaganje će imati dr.sc. Goran Klepac iz RBA.  U sklopu predavanja prikazat će poslovni slučaj s ilustracijom izgradnje i korištenja sustava za dijagnostiku prijevara u osiguravajućim društvima  temeljem metodologije korištenja signala iz sustava ranog upozorenja. Odgovore na pitanja kako prepoznati potencijalni rizik koji se nikada u prošlosti nije realizirao i kako vidjeti mogući problem prije nego postane kasno dati će mr.sc. Marijo Volarević iz  Infotehne . Tijekom predavanja prikazat će primjenu kreativnih analitičkih tehnika u ovladavanju sigurnosnim rizicima s primjerima iz prakse.

17. travanj 2024 17:28