Aktualno Znanja

Kriek: HR u Hrvatskoj me podsjeća na rimskog boga Janusa

kriek
Drikus Kiek; Foto: Ratko Mavar/Lider

– Kada govorimo o uspjehu, on je potpuno individualan. On može biti određen onime što mislimo da društvo od nas zahtijeva, ali i onime što sami od sebe zahtijevamo. No, u svojoj suštini uspjeh dolazi iznutra – glasi poruka koju je Drikus Kriek prenio okupljenima na predavanju pod nazivom Uspjeh: Uloga HR-a u vođenju uspješne karijere u organizaciji IEDC – Poslovne škole Bled.

Kriek je prodekan za pedagogiju i direktor doktorskih studija na IEDC-u, a u svom se predavanju osvrnuo na elekmente koji određuju uspjeh, kao i na to kako HR može pomoći zaposlenicima pri razvijanju uspješne karijere.

>>>VIDEO – Drikus Kriek: Timovi u poslovnom svijetu dobivaju nov život

Istaknuo je da svaka osoba individualno mora otkriti da je uspjeh povezan s ljudskom osobnošću, te dostignućima za koja smatraju da je potrebno ostvariti kako bi ispunili vlastite zahtjeve, ali put ka uspjehu istovremeno mora predstavljati ono što nas ispunjava.

– Uspjeh nekad predstavlja užitak, nekad obavezu, no zapravo se uspjeh nalazi na sredini ta dva pojma i zato je stvaranje uspjeha je cilj kojemu moramo biti aktivno predani, pogotovo kada je riječ o uspjehu u karijeri. Uloga HR-a u tome svemu jest stvaranje prostora u kojemu će zaposlenici dobiti priliku biti ono što žele, objašnjava Kriek.

Kriek je poznat kao stručnjak za vođenje timova, a do sad je surađivao s brojnim hrvatskim firmama među kojima su Podravka, Ericsson i Kraš.

>>>Jose Santos demonstrirao kako ugrabiti globalni talent za stvaranje lokalnih lidera

– HR u Hrvatskoj me podsjeća na rimskog boga Janusa koji može gledati na jednu i drugu stranu istovremeno, a ponekad ima nasmiješeno, a ponekad tužno lice. Mislim da se područje HR-a u Hrvatskoj nalazi negdje između ta dva lica. Događaju se stvari koje se ljudima sviđaju i za koje smatraju da ih vode ka uspjehu, no istovremeno se događaju stvari koje ih usporavaju zbog čega dobivaju dojam da HR ne brine o njima koliko bi trebao zbog čega ne mogu pronaći smisao na poslu. Treba uzeti u obzir da ljudi uvijek traže smisao stoga ako ga ne mogu pronaći na radnom mjestu tražit će ga negdje drugdje, objasnio je Kriek.


Pratite nas na društvenim mrežama linkedininstagram

 


 

 

Komentari