Znanja

Lemax organizator “ICT Supergirls 2015”

Poduzeće Lemax (iTravel Software) prvi puta u Hrvatskoj organizira međunarodni „Girls in ICT“ dan koji se održava svake godine, četvrti četvrtak u mjesecu travnju.

Ove godine događaj je dobio naziv “ICT Supergirls 2015” te je bio namijenjen učenicama srednjih škola koje su mogle poslušati predavačice u zgradi tvrtke. Inicijativa je zamišljena kao poticaj djevojčicama i djevojkama za obrazovanje u ICT zanimanjima. Cilj je ohrabriti mlađu žensku populaciju da svoju budućnost zamisle u tehnologiji, a ne samo u tradicionalno smatranim „ženskim“ zanimanjima, kako se djevojke u puno slučajeva usmjerava.

– Ideja nam je bila približiti IT mladim djevojkama i motivirati ih tijekom njihova daljnjeg obrazovanja. U IT sektoru nedostaje ljudskih potencijala, dok s druge strane imamo visoktu stopu nezaposlenosti. Nadamo se ovakvim malim koracima osvješćivanja smanjiti taj jaz. Djevojke su imale priliku vidjeti radnu atmosferu jednog dinamičnog poduzeća, tim više što se za vrijeme formalnog obrazovanja veći naglasak stavlja na nastavu u zatvorenom, izjavila je Mateja Zbodulja, jedna od organizatorica projekta.

Suorganizatorica projekta, Mateja Bogdan, navela je kako se radi o inicijativi koja se odvija u brojnim zemljama, te se nada da će ovaj primjer potaknuti i druga poduzeća na organizaciju sličnih događanja u Hrvatskoj.

Projekt su se podržale i brojne gošće predavačice – Antonija Horak (TuoTod), Lea Gagulić, Jelena Mijailović, Elizabeta Novaković (Acro), Lora Pleško (Mašinerija), te nositeljica predavanja Biljana Cerin. Na vlastitim primjerima pokazale su put ka lidericama i viziju žene u informaticijsko-komunikacijskom svijetu.


Pratite Lider na društvenim mrežama linkedininstagram
 
 

Komentari

Komentirajte