Znanja
StoryEditor

Manager 20 oduševio goste iz cijelog svijeta

30. Travanj 2015.
Piše:
lider.media

Što je moderna ekonomija, po čemu se razlikuje od dosadašnjih shvaćanja te kako poslovnu ideju „pripremiti“ za investicije bile su neke od podtema prvog dana konferencije Manager 20 – Youth reshaping the future, jedne od najvećih ovakve vrste u regiji održane od 22. do 24. travnja 2015. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Predavača nije nedostjalo, tu su bili Stefan Perkmann Berger iz Austrije, Poljak Piotr Maszczyk s varšavskog fakulteta ekonomije te Damir Zec (IBM Hrvatska). Sudionicima su temu predstavili i Velimir Srića i Vatroslav Škare, profesori fakulteta domaćina. Saša Cvetojević sudjelovao je u završnom panelu dana te publiku potaknuo na uključenost u raspravu. 

Nakon formalnog dijela slijedio je „Zagreb walking tour“ koji je omogućio stranim posjetiteljima upoznavanje Zagreba, dok su večernji sati bili rezervirani za networking program između sudionika radi upoznavanja i razmjene kontakata s kolegama iz cijelog svijeta.

Tema drugog dana „Koliko je diploma bitna za poslovni uspjeh te da li je dovoljna?„ oduševila je okupljene predavanjima Pavela Vassiljeva (Estonija), Maxima Barahone (Francuska) te Nadye Zhexembayeve (TedX predavačica). Posebnu pažnju studenata privukle su upute o ponašanju na razgovoru za posao Vladimira Benića te završni panel u kojem su sudjelovali predstavnici odjela za ljudske potencijale poduzeća Valamar Hotels & Resorts (Sandra Miletić), Atlantic Grupa (Vesna Potelj), Vip (Madlena Đurović), Rimac Automobili (Aco Momčilović) i Metro Cash & Carry Hrvatska (Tea Vidaković).

Slijedila je radionica MojPosao, speed dating na kojem su studenti imali prilike saznati sve informacije o zapošljavanju u renomiranim hrvatskim poduzećima, „Opportunity hunt“ u obliku istraživanja Zagreba za strane studente te „Croatian dinner“.

Tematski opušteniji završni dan konferencije s naslovom „Success through passion – Student motivation, travelling, innovations, sports and lifestyle“ među ostalima je ugostio Nikolu Jellačića (Google), Luku Sučića (Hub:raum), Luku Arbusa (Five), Idu Pandur (GreyEntourage) i europskog prvaka u gimnastici Marija Možnika.

Snažnu podršku publike dobila je priča asistentice Ekonomskog fakulteta Rebeke Danijele Vlahov koja je odslužila vojsku, a iskustva s putovanja sudionika panela „Destination unknown“ dodatno su zagrijala atmosferu u dvorani. Zatvaranje konferencije pripalo je Franu Mikuličiću, a nastup švedskog predavača Gregga Vanoureka posjetitelje je naučio kako „hrabrost nije samo odsustvo straha, nego i volja pokušati čak i kada si uplašen“.

Konferencije Manager 20 – Youth reshaping the future ugostila je približno 300 hrvatskih te 70 stranih posjetitelja od Južne Amerike do Japana (Austrije, Njemačke, Etiopije, Nizozemske, Poljske, Španjolske, Švedske, Bangladeša, Ujedinjenog Kraljevstva, Afganistana, Kine, Hong Konga, Indije, Rusije, Švicarske, Portugala  i susjednih zemalja)...

26. travanj 2024 14:54