Znanja
StoryEditor

Marketinški rječnik za neznalice i sveznalice

12. Ožujak 2015.
Piše:
lider.media

Poseban se dar skriva u Liderovu specijalnom izdanju ‘Media market‘: rječnik sa stotinu ključnih marketinških pojmova. Od A do Ž, uz pokoju brojku na početku pojma, predstavljaju se izrazi koje marketingaši često uvjerljivo upotrebljavaju, ali nerijetko ostaju neshvaćeni

Ubacivanje sadržajnog ili nativnog oglašavanja u medije i dalje je ‘buzzword‘ na medijskom tržištu. ‘Media market‘ uranja u drugu dimenziju tog fenomena u kojoj se brišu granice između advertorijala i editorijala. Pokazuje se i da su izdavači poput multipraktika. Očito je kako je ‘cross-media‘ postao ‘must have‘ jer se s čitateljima, slušateljima, gledateljima, korisnicima… povezuju na sve više platformi, ne samo online, offline, nego i na susretima licem u lice.

Dobra vijest na medijsko tržište stiže i zbog izvještaja kako su top-oglašivači ponovno u akciji. Nakon šest godina pada, tvrde analitičari, završila je recesija na tržištu oglašavanja. Koliko je vrijedan kvalitetan sadržaj objašnjava se i u priči o žilavim i moćnim novinama, a priznaje se i da se neka iznenađenja još skrivaju iza mikrofona unatoč tome što i radio dobiva sliku.

 Kako izgledaju i čemu streme neki od najpopularnijih hrvatskih radijskih voditelja također se može doznati u ‘Media marketu‘ koji je na tržištu uz Lider od 13. ožujka (12. ožujka) u Zagrebu. Među ostalim, otkrit ćete i zašto bi i magarac preživio uza streaming TV-sadržaja, kako je showroom-efekt zasjenio bannere, a i kakva uzbuđenja na medijsko i marketinško tržište donosi virtualna stvarnost. Koje još pomodne termine svakako treba svladati otkriva i ultimativni putokaz do srca gejmera za sve ‘noobove’ uvjeravajući da je bolje ‘lol’ nego ‘ha, ha’.

Prilog "Media marketa" možete pronaći uz novi broj Lidera.

07. svibanj 2024 00:14