Aktualno Znanja

Međunarodni Predsjednički forum raspravlja o utjecaju AI-ja na vođenje

Lider
Autor Lider

Međunarodni Predsjednički forum je središnji godišnji događaj na IEDC-Poslovnoj školi Bled. Na događaju redovito prisustvuje 200 vrhunskih poslovnih rukovoditelja i vladinih predstavnika iz Srednje i Istočne Europe i šire.

U temi foruma ogledaju se aktualna pitanja koja utječu na tvrtke i gospodarstva širom svijeta, pa ćemo tako ove godine govoriti o zapanjujućem tehnološkom napretku koji već mijenja našu sadašnjost i našu budućnost – govorit ćemo o Umjetnoj inteligenciji i njezinom utjecaju na vođenje”. Glavni govornik na forumu bit će dr. Daniel Susskind sa Sveučilišta Oxford. Dr. Susskind autor je jedne od najprodavanijih knjiga objavljene pod naslovom The Future of the Professions: How Technology Will Transform the Work of Human Experts (“Budućnost profesija: kako će tehnologija promijeniti stručni ljudski rad”).

Utjecaj tehnologije na poslovanje i, posebice, vođenje razmatrat će stručnjaci, prof. Pierre Casse i prof. Paul Claudel, dok će dodatnu dimenziju raspravi dati Frank Barz iz T-Systems Internationala, ovisnog društva Deutsche Telekoma i Nicholas Zhang iz Huaweija.

Forum će otvoriti predsjednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec i prof. dr. Danica Purg, dekan IEDC-Poslovne škole Bled.

Komentari