24. rujan 2015.

Nova generacija pripravnika stigla u Inu

Jasmina Trstenjak
Jasmina Trstenjak

I ove godine, šeste zaredom, mladi talenti dobili su priliku karijeru početi u jednoj od vodećih kompanija u Hrvatskoj i regiji – Ini. Na ovogodišnji natječaj za zapošljavanje diplomaca prijavilo se više od devetsto kandidata iz područja naftnog rudarstva i geologije, kemijskog inženjerstva, strojarstva, elektrotehnike i društvenih znanosti. Potpisivanjem ugovora o radu 1. rujna svoj jednogodišnji pripravnički staž u Ina grupi započelo je 46 pripravnika zaposlenih u sklopu programa ‘Growww‘.

Pripravnike su na njihovom prvom radnom danu u Ini pozdravili i zaželjeli im dobrodošlicu i predstavnici menadžmenta kompanije.– U mjesecima koji su pred vama saznat ćete da biti dio Ininog tima ujedno znači i biti dio dinamičnog svijeta naftne industrije i mnogo širega međunarodnog poslovnog okruženja. Jasno je, stoga, da je ovakvo radno okruženje idealno mjesto za stjecanje početnog iskustva, u što ćete se i sami uvjeriti – poručio im je Tvrtko Perković, izvršni direktor za korporativni centar.O tome što ih čeka na putu stvaranja uspješne karijere pripravnicima su u panel-diskusiji prenijeli Inini menadžeri te bivši pripravnici iz prethodnih programa ‘Growww‘, od kojih su mnogi već preuzeli niže menadžerske uloge.

Sjajna prilika Koliko nudi strukturirani pripravnički program, istaknuli su i prošlogodišnji pripravnici ‘Growwwa‘, koji su predstavili svoje organizacijske jedinice i svoja iskustva u Ini. Growwwovci su također ohrabreni da iskoriste sve najbolje od onoga što program ‘Growww‘ nudi, odnosno da budu otvoreni za stjecanje novih znanja i iskustva uz vodstvo starijih kolega te da slobodno iznose svoje ideje i preuzimaju inicijativu kako bi što prije postali aktivni članovi svojih timova. – Smatram da je ‘Growww‘ najbolji program za mlade i ambiciozne ljude koji žele nešto naučiti. Od programa očekujem da će mi omogućiti nadograditi svoje znanje i naučiti ga primjenjivati te izgraditi karijeru – rekla je Marina Hasija, koja je u sklopu ovogodišnjeg programa ‘Growww‘ zaposlena u Ininom Sektoru korporativnih komunikacija. U sklopu toga strukturiranog programa pred pripravnike se postavljaju izazovni poslovni ciljevi koje ostvaruju uz vodstvo mentora, iskusnoga kolege koji ih prati u njihovom radu. Tijekom staža pripravnik prolazi kroz program poslovne edukacije s ciljem upoznavanja svih djelatnosti kompanije i širokog spektra poslovnih događaja, kao i Ininih rafinerijskih postrojenja i plinskih pogona. Također, svakom pripravniku dodijeljen je i ‘buddy‘, bivši pripravnik ‘Growwwa‘ zadužen za razmjenu znanja te upoznavanje pripravnika s poslom i timom suradnika na neformalnoj razini, kako bi se olakšala i ubrzala prilagodba novoj radnoj okolini.

Traže se mladi talenti – Od programa ‘Growww‘ očekujem kontinuirano stjecanje novih znanja i vještina i njihovu primjenu u praksi te sklapanje mnogih poznanstava ključnih za uspješnu poslovnu suradnju – kaže i Zita Turk, koju je ovogodišnji ‘Growww‘ doveo u Inin Sektor održivog razvoja i zaštite zdravlja, sigurnosti i okoliša.Program ‘Growww‘ namijenjen je mladim talentima iz polja naftnog inženjerstva, kemije, strojarstva, ekonomije i informatike, ali i ostalim profilima visokoobrazovanih studenata. Svjetska naftna industrija, pa tako i Ina, suočena je s manjkom mladih inženjerskih kadrova i smanjenjem interesa mladih za prirodne znanosti s jedne strane te njihovim relativno sporim procesom uvođenja u posao s druge strane. Zbog kompleksnosti industrije procjenjuje se da je mladom inženjeru potrebno šest do osam godina kako bi u svom poslu postao samostalan. Iz toga se može zaključiti kako je za naftne kompanije presudno utjecati na interes mladih za prirodne znanosti već u srednjim školama te im približiti naftnu industriju kako bi se opredijelili za ta zanimanja te već za vrijeme studija stekli znanja koja mogu ubrzati njihovu prilagodbu na posao.

Jedinstveni program U Ini se ‘Growww‘ provodi od 2010., a prema obujmu i strukturiranosti programa te angažmanu mentora jedinstven je na hrvatskom tržištu, a i šire. Dakle, već šestu godinu zaredom Ina prepoznaje najbolje mlade stručnjake te ih zapošljava na pripravnički staž u trajanju od jedne godine putem programa ‘Growww‘. Stopa zadržavanja mladih u Ini nakon probnog roka veća je od 90 posto. Mladima se i za vrijeme te nakon završetka pripravničkog programa pruža mogućnost rotacija i sudjelovanja u projektima koji uključuju razne poslovne funkcije te imaju priliku steći pravu širu sliku poslovanja. – Sa zadovoljstvom mogu istaknuti da su gotovo svi growwwovci dosad zaposleni u Ini preuzeli vrlo važne uloge u svojim timovima, pri čemu su ključne bile njihova vlastita inicijativa i predanost.  Također, važno je istaknuti da su nakon dolaska  pripravnika iz ‘Growwwa‘ proteklih godina sada u našemu radnom okružju tri različite generacije koje međusobno surađuju i to je svakako model koji obogaćuje radne procese i stvara dodatnu vrijednost – smatra Vladimira Senčar Perkov, direktorica Sektora upravljanja ljudskim resursima. Ne sumnjaju, zaključuje, kako će i novi pripravnici s jednakom motivacijom i željom za učenjem pristupiti svojim novim radnim ulogama te razvijajući svoje profesionalne vještine ujedno pridonijeti cijeloj kompaniji.