Znanja
StoryEditor

O novim trendovima u marketingu na ‘Danu pametnijih rješenja‘

29. Svibanj 2013.
Piše:
lider.media

Dana 4. lipnja u Zagrebu u hotelu Esplanade održat će se deveti po redu Dan IBM softvera pod nazivom ‘Dan pametnijih rješenja‘ što je ujedno i nit vodilja u odabiru tema za konferenciju.

Slijedom toga, na konferenciji će se lokalni i međunarodni stručnjaci dotaknuti tematika poput mobilnog računarstva, sigurnosnih rješenja, poslovne analitike, socijalnog poslovanja, integriranih ekspertnih sustava i rješenja za upravljanje marketinškim aktivnostima.

- Već odavno nasmijano lice s televizijske reklame ili plakata nisu ni najbolji ni najefikasniji način promocije Vaših proizvoda. Zašto? Zato što smo kao korisnici i kupci postali dovoljno "drski" očekivati da ne budemo tretirani kao dio mase koja na banalni poticaj pohodi shopping centre i bez puno razmišljanja ostavlja svoj (teško zarađeni) novac - rekao je uoči konferencije Krešo Perica, voditelj prodaje poslovnih rješenja za srednju i istočnu Europu.

- Očekujemo da nas dobavljači tretiraju kao pojedinca, prepoznaju naše individualne potrebe i nude nam upravo ono što nam u tom trenutku najviše treba.  Utopija? Ne, naprotiv. Direktori uspješnih tvrtki prepoznali su ovu promjenu obrasca ponašanja i očekivanja svojih korisnika. Isto tako, počeli su koristiti suvremene alate i tehnologije kako bi bolje razumjeli svoje korisnike, pružli im ono što očekuju i kada očekuju i na taj način korisnike učinili zadovoljnijim, a svoje poslovanje profitabilnijim i konkurentnijim - rekao je Perica objašnjavajući koncept Enterprise Marketing Managementa.

- Da je u Hrvatskoj pravi trenutak za novu praksu te da će odlučni i brzi bez teškoće postati tržišni pobjednici, svjedoči i primjer jednog mog dragog kolege: nakon što je ‘sretno‘ karambolirao vlastiti automobil, prosurfao je nebrojene sjatove auto kuća, banaka i stručnih foruma, u potrazi za novim limenim ljubimcem i što povoljnijim financiranjem. Treba li reći da ga nitko nije „prepoznao“ pa onda niti povratno kontaktirao. Čak ni njegova vlastita banka u kojoj koristi e-banking... Koliko ovakvih propuštenih prilika svakodnevno prošeta Vašim webom, call-centrom? - rekao je Perica.

- Na ovogodišnjoj konferenciji Dan IBM Softvera predstavit ćemo trendove na navedenom području, pokazati na koji način skupljati podatke o svojim korisnicima, predstaviti rješenja koja će spoznaju pretvoriti u pravovremenu marketinšku poruku i ponudu. Također, pokazat ćemo konkretni primjer iz stvarnog života - tvrtku koja upješno živi novi koncept marketinga i komunikacije s korisnicima - zaključio je Perica.

Detalje programa možete saznati OVDJE, a prijaviti se možete na linku http://ibm.co/13rDb73

19. svibanj 2024 03:55