Znanja
StoryEditor

Objedinjene manifestcije IdejaX i Effie

20. Veljača 2013.
Piše:
lider.media

Hrvatsko Udruženje društava za tržišno komuniciranje (HURA) i hrvatska podružnica Europskog udruženja digitalnog i interaktivnog marketinga (IAB) predstavili su danas Dane komunikacija, nacionalni festival marketinških komunikacija koji će se u rovinjskom hotelu Lone održati od 16. do 19. svibnja.

Dani komunikacija postaju centralno i najvažnije okupljanje marketinške industrije i od ove godine objedinjuju dosadašnje manifestacije IdejaX i Effie. - Želimo dokazati da dobra komunikacija doista može potaknuti gospodarstvo i upravo su kreiranje poslovnih rješenja za gospodarstvo fokus našeg festivala. Objedinjavanjem IdejaX i Effie-a povezali smo ključne elemente ovih nagrada, kreativnost i učinkovitost – rekao je Damir Ciglar, član organizacijskog odbora festivala i član HURA-e.

Projekt na kojem će biti predstavljeni i nagrađeni najbolji projekti u proteklom razdoblju i na kojem će biti razmijenjena iskustva o ulozi klasičnog i digitalnog oglašavanja predstavili su osim Ciglara Jan Jilek (IAB), Jadranka Ivanković, predsjednica žirija nagrade Effie, Vanja Blumenšajn, predsjednik nagrade X, Nikola Vrdoljak, predsjednik žirije nagrade Mixx, te Tomislav Popović, predsjednik Maistre, odnosno domaćina. Svi govornici od ovog povezivanja očekuju veću snagu u dokazivnju marketinške uloge u poboljšanju stanja u gospodarstvi i društvu u cjelini, a time i snažniji prodor njihovih poruka široj javnosti. 

Program nudi brojna predavanja vrhunskih domaćih i strani stručnjaka, a posebno je istaknutdolazak Farisa Yakoba, nagrađivanog stratega i kreativnog direktora, kojeg je Clios proglasio jednim od 50 najkreativaca na svijetu, a Fast Company jednim od 10 suvremenih Mad Mena. Osim toga, pripremljene su brojne radionce i diskusije na najaktualnije teme, a na kraju svakog festivalskog dana biti će dodjeljivane nagrade; Effie za najučinkovitije marketinške kampanje, X za najkreativnije radove realizirane u svim vrstama medija, MIXX za najkreativnije i najučinkovitije radove u online oglašavanju, te studenske nagrade IdejaXica. 

-Oglašivači moraj paziti u što ulažu svoje budžete, a pokazuje se da su najefikasnije kampanje rezultat dobre suradnje oglašivača i agencija jer se tim putem dolazi do optimalne ravnoteže između ideje i efikasnosti kampanje – istaknula je Jadranka Ivanković, članica Uprave Podravke i jedina predstavnica naručitelja, odnosno oglašivača. 

Budući da se očekuje veliko zanimanje za ovaj nacionalni festival komunikacija, potencijalni sudionici upozoreni su da će do 1. Travnja biti povoljnije cijene kotizacije, a isto tako oni koji namjeravaju aplicirati za nagrade do požure u slanju svojih radova. 

02. svibanj 2024 21:04