Znanja
StoryEditor

Obrazovni programi za poduzetnika 21. stoljeća

31. Ožujak 2014.
Piše:
lider.media

Visoka škola za poslovanje i upravljanje ‘Baltazar Adam Krčelić‘ od 6. do 11. travnja organizira međunarodnu radionicu na temu obrazovanja za potrebe poduzetništva u prostoru Škole u Zaprešiću. Radionica se provodi u suradnji s Knowledge Economy Network-om (KEN) iz Belgije i Europskom komisijom (DG Education and Culture), a uz potporu Central European Initiative programa.

Radionicu će u ponedjeljak 7. travnja u 9,30 sati otvoriti ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, a sudionici će imati priliku poslušati i istaknute inozemne i domaće stručnjake iz područja poduzetničkog obrazovanja, visoke predstavnike poslovnih škola iz čak 12 europskih zemalja kao i uspješne domaće poduzetnike i izvoznike.

Cilj radionice je doprinijeti razvoju kvalitetnih studijskih programa za potrebe poduzetništva. Naime, u budućnosti se očekuje sve veći broj mladih ljudi koji će ući u tržište rada putem samozapošljavanja odnosno pokretanjem vlastitog posla, mikro ili malog poduzeća. Zbog toga je od ključne važnosti sustavno promovirati poduzetništvo na različite načine, pa tako i kroz obrazovanje i edukaciju na svim razinama - od osnovne škole prema visokim učilištima.

Međunarodni karakter radionice podrazumijeva i prezentaciju primjera dobre prakse iz različitih europskih zemalja (Švedska – nordijski model poduzetničkog obrazovanja, Velika Britanija – Triple Helix partnerstva, Hrvatska – poslijediplomski i doktorski programi poduzetništva i inovativnosti), a u debatama će sudjelovati i tvrtke Altpro, Dok-ing, StepRi, WhoAPI, Founder Institute Croatia, Conel i Optika TV.

U okviru radionice predstavnici Europske komisije će po prvi puta u Hrvatskoj, prezentirati HEInnovate – novi instrument razvijen u suradnji s OECD-ovim stručnjacima kojim se može mjeriti razina poduzetnosti i učinkovitosti u svim segmentima djelovanja (organizacija, upravljanje, učenje i poučavanje, suradnja s poslovnom zajednicom, institucionalizacija i mjerenje učinka rada).

Detaljnije informacije o programu radionice i predavačima na linku: http://www.vspu.hr/English/Entrepreneurship-Seminar-1495.html

20. travanj 2024 04:04