Znanja

Pobjednike hackathona čeka razgovor s poslovnim anđelima

Avatar

Na prvi hackathon u organizaciji projekta Osijek Software City prijavilo se 30 sudionika, a prema riječima organizatora ispunio je sva očekivanja.

Koliko su bili kvalitetni radovi govori i to što se žiri nije mogao odlučiti koji će tim nagradati pa su izabrali dva pobjednika.
Sudionici su bili podijeljeni u 10 timova. Uz sudionike iz Osijeka i šire okolice, bilo je natjecatelja iz Rijeke, Splita, pa čak i jedan iz Bugarske, koji je u Osijek došao samo zbog hackathona.
Radni dio trajao je čka deset sati tijekom kojega su timovi imali pristup internetu, mogli su koristiti tehnologije po vlastitom izboru, tema je bila slobodna, ali su morali raditi projekt ‚from scratch’.

Timovi i projekti na kojima su radili:

WhoHack tim iz Rijeke radio je iPhone aplikaciju i web widget koji posjetiteljima web stranica omogućuje real time komunikaciju s vlasnicima web stranica
FOI tim s istoimenog varaždinskog fakulteta radio je na Windows phone igri temeljenoj na popularnoj igri ‚Vješala’, ali na novi način koji omogućuje peer to peer igranje između dva mobilna uređaja
Miholjac Software Village tim radio je na Android aplikaciji za kreiranje i dijeljenje filtera za fotografije
IAESTE Think tim radio je desktop aplikaciju za slanje e-mailova
ZDK tim radio je na aplikaciji za ugrađivanje vodenih žigova i potpisa u fotografije
MVP tim radio je aplikaciju za kreiranje, izmjenu i dijeljenje recepata koja bi imala društveni i natjecateljski aspekt
ETFrajeri radili su na Windows phone igri ‚Medo na ledu’
Tim Leptirići izrađivao je Android aplikaciju za upravljanje redovima čekanja
Ivan Kovačić radio je .Net aplikaciju za to do listu
Tsvetan Stoychev, natjecatelj iz Bugarske, radio je alat za code revision za Magento platformu.

Nakon pomnog razmatranja i ocjenjivanja, žiri je proglasio pobjednike – jednak broj bodova skupili su tim Leptirići sa zanimljivom aplikacijom za upravljanje redovima čekanja za koju su zaključili da ima potencijala postati popularna širem krugu ljudi te Tsvetan Stoychev koji je radio alat za ‚code revision’ za Magento platformu, za koji je žiri zaključio kako je manje atraktivan projekt, ali vrlo zanimljiv i koristan s developerskog gledišta.

Za pobjednike je dogovoreno razmatranje projekata s predstavnicima mreže hrvatskih poslovnih anđela CRANE (Croatian Business Angel Network), privatnim investitorima zainteresiranima za ulaganja u inovativne projekte u vrlo ranom stadiju razvoja.

No, poslovni će anđeli još jednom razmotriti sve projekte, tako da i ostali kvalitetni projekti konkuriraju za investiciju.
Projekt Osijek Software City inicijativa je nekoliko osječkih IT tvrtki kojom se, zbog manjka kvalitetne radne snage na tržištu rada, želi povećati atraktivnost developerske struke u Osijeku, pridonijeti konkurentnosti mladih progamera te potaknuti (samo)zapošljavanje.

Komentari

Komentirajte