Znanja
StoryEditor

Otvorene prijave za pripravnički staž u Ini

25. Travanj 2013.
Piše:
lider.media

Ina - Industrija nafte pokrenula je u ponedjeljak 22. travnja četvrti natječaj Growww, za zapošljavanje pripravnika na jednu godinu, koji će biti otvoren do 3. svibnja.

Kao i proteklih godina, traže se najbolji među diplomiranim studentima iz područja strojarstva i naftnog inženjerstva, geologije, ekonomije i poslovnog upravljanja.U 2013. Ina traži 60 novih pripravnika, a novost koju donosi ovogodišnji natječaj Growww jest mogućnost prijave za zaposlenje u sjedištu grupe Mol s radnim mjestom u Budimpešti. Naime, 28 kandidata iz svih kompanija članica grupe Mol dobit će jedinstvenu priliku da karijeru započnu u sjedištu te međunarodne tvrtke, gdje će profesionalno iskustvo stjecati u multikulturalnom okružju. Svi kandidati zainteresirani za ovogodišnji natječaj Growww prijave mogu podnijeti isključivo registracijom na linku www.ina.hr/zaposljavanje, a sve informacije o natječaju i radnim mjestima koja im se nude mogu pronaći na Ininoj stranici www.ina.hr/growww. Nakon registracije kandidati će na svoju e-mail adresu primiti potvrdu o prijavi, nakon čega ih se uključuje u selekcijski postupak. Prvi korak u tom postupku jest kompjutorizirano psihologijsko testiranje, na osnovi čijih se rezultata provodi selekcija za uži krug kandidata koji će biti pozvani na intervjue. Oni koji su se u protekle dvije godine prijavljivali na natječaj Growww te prošli početno testiranje nisu mu obvezni ponovno pristupiti jer su njihovi rezultati pohranjeni u Ininoj bazi podataka.

Prilika i za posao Ako uspješno svladaju zahtjevan selekcijski postupak i postanu dio Inina tima, pred pripravnike se postavljaju ambiciozni poslovni ciljevi te prolaze sveobuhvatan program poslovne edukacije. Osim osnovnog programa pripravnici se upoznaju s posebnostima naftne industrije posjetima rafinerijskim i plinskim pogonima, na zanimljivim predavanjima menadžmenta i rješavanjem grupnih zadataka. 

Tijekom pripravničkog staža rad i učinkovitost pripravnika pomno nadgleda Povjerenstvo za praćenje i ocjenjivanje uspješnosti pripravničkog stažiranja te ocjenjuje uspješnost realizacije pripravničkog programa. Najmanje 15 dana prije isteka stažiranja provodi se pripravnički ispit na kojem Povjerenstvo donosi ocjenu o uspješnosti stažiranja. Pripravnički staž u Ini donosi profesionalni razvoj pod vodstvom mentora, timski rad i stručno usavršavanje, a onima koji zadovolje zadane kriterije tijekom jednogodišnjeg staža ponuđen je i ugovor na neodređeno vrijeme, jer svrha Growwwa nije samo pružiti priliku mladima da steknu početno radno iskustvo nego ih i zadržati u kompaniji kao stalne članove tima.

Izvrsni mentori Pripravnica u sklopu natječaja Growww u Ininu Sektoru upravljanja ljudskim resursima Dunja Kasipović o dosadašnjem iskustvu u Ini kaže: ‘Prilika za postanem dio Inina tima za mene je značila ulazak u poslovni svijet u kojem mi se svakodnevno nude zanimljivi i izazovni radni zadaci‘. Naglasila je da je mentorski program u Ini odličan, stoga ona, kao i njezine kolegice i kolege pripravnici, svakodnevno surađuje sa svojom mentoricom i upija vrijedna znanja koja su nužna za samostalno obavljanje odgovornih zadataka. 

Dunja, koja je postala dio Inina tima u rujnu 2012., napomenula je da joj se posebno svidjelo to što je od prvog dana u Ini smatraju ravnopravnim članom tima. U sklopu programa poslovne edukacije dosad se upoznala s većinom Ininih djelatnosti i područja rada. Ina se na pokretanje programa Growww odlučila 2010., smatrajući da su obrazovani, talentirani i motivirani zaposlenici ključ uspjeha za nove poslovne izazove. Svi dosadašnji natječaji Growww u Ini bili su jako uspješni, s više tisuća prijava, pa je u protekle tri godine Ina zaposlila više od 300 visokoobrazovanih pripravnika koji su svojim obrazovanjem, kreativnošću i inovativnošću pridonijeli spremnosti kompanije na buduće poslovne izazove.

Ulaganje u talentirane Baš kao i sadašnjim zaposlenicima, pripravnicima se u Ini nudi mogućnost da se profesionalno razvijaju i stručno usavršavaju kako bi se osigurala najviša razina kvalitete znanja i kompetencija, i na individualnom planu i na razini kompanije. Nov pristup u procesu zapošljavanja provođenjem programa Growww pridonio je i tome da Ina postane ponosni nositelj certifikata Poslodavac koji se dodjeljuje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. Nastavljajući uspješnu suradnju, sudjelovanjem ili samostalnim provođenjem niza projekata namijenjenih studentima, Ina je i ove godine potpisala ugovore o suradnji u s trima studentskim udrugama: eStudent, AIESEC Hrvatska i BEST. Bitno je da su i sami studenti prepoznali važnost Ininih inicijativa namijenjenih njima, u što je uključen i program Growww. Stoga su i ove godine Ini dodijelili nagradu ‘Zlatni indeks‘ u kategoriji ‘Sudjelovanje na studentskim projektima u organizaciji studenata i studentskih udruga‘. To studentsko priznanje potvrđuje da su studenti prepoznali trud koji Ina neprestano ulaže u suradnju s akademskom zajednicom, a sve radi poboljšanja studentskog standarda i otvaranja mogućnosti za njihov daljnji napredak.

25. travanj 2024 04:20