Znanja
StoryEditor

Ovo su najgori i najbolji poslovi kojima se možete baviti

25. Travanj 2013.
Piše:
lider.media

Prema istraživanju Careercasta, agencije specijalizirane za zapošljavanje, koja već 25 godina u SAD-u ocjenjuje prednosti i mane 200 zanimanja, novinarska struka je ove godine najgore zanimanje kojim se možete baviti.

Zbog čega je to tako? Redakcije sve više režu budžete, stvara se konkurencija interneta i društvenih mreža, a za novinare tiskanih medija, stanje je još gore. Predviđa se kako će do 2020. broj ponuđenih poslova pasti za 6 posto, dok će prosječna plaća nastaviti padati, prenosi RTL.

Novinari koji pišu na internetu imaju bolje izglede, no nažalost, to je profesija koja pruža manju plaću i zahtijeva što veću proizvodnju u što manje vremena, a time raste stres.

Odmah iza novinara su drvosječe čiji se posao smatra jednim od najopasnijih poslova na tržištu rada.

U nastavku vam donosimo top listu najgorih i najboljih poslova ove godine.

TOP 10 najgorih poslova

1. Novinar tiska2. Drvosječa3. Vojnik4. Glumac5. Radnik na naftnoj platformi6. Mljekar7. Očitavač brojila8. Poštar9. Krovopokrivač10. Stjuard/stjuardesa

TOP 10 najboljih poslova

1. Aktuar2. Inženjer biomedicine3. Inženjer softvera4. Audiolog5. Financijski planer6. Zubni tehničar7. Okupacijski terapeut8. Optometrist9. Fizioterapeut10. Analitičar računalnih sustava

20. travanj 2024 02:51