Znanja

Pet glavnih razloga zašto učenici i studenti ne smiju propustiti sajam stipendija

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) organizira 12. po redu Sajam stipendija i visokog obrazovanja koji će se održati 11. listopada 2016. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu te 13. listopada 2016. na Sveučilištu u Rijeci.  Sajam stipendija i visokog obrazovanja u organizaciji IRO-a održava se već 12. godinu za redom te predstavlja jedinstvenu priliku za srednjoškolce, studente i njihove roditelje da na jednom mjestu saznaju sve informacije i pronađu ključne usluge potrebne za uspješnu prijavu na studijske programe i programe stipendiranja u Hrvatskoj i inozemstvu.

Stipendija

Izdvajamo 5 glavnih razloga zašto učenici i studenti ne smiju propustiti Sajam:

Mogu pronaći stipendiju
Na Sajmu će sudjelovati više od 50 izlagača iz Hrvatske i 12  zemalja Europe i svijeta koji će pružati informacije o  više od 5,000 dostupnih stipendija. Na Sajmu će izlagati različite institucije i organizacije poput državnih institucija, jedinica regionalne i lokalne samouprave (županije, općine i gradovi), hrvatskih i inozemnih javnih i privatnih sveučilišta, veleučilišta i visokih škola, zatim veleposlanstva i stranih kulturnih centra, privatnih tvrtki te nevladinih organizacija i zaklada.

Mogu saznati sve o mogućnostima studiranja u Njemačkoj
Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma je Njemačka,  jedno od tri najpoželjnijih odredišta hrvatskih i međunarodnih studenata. Njemačka visoka učilišta nude velik broj studijskih programa na engleskom jeziku i ne naplaćuju školarine. Također, Njemačka služba za akademsku razmjenu (DAAD) jedna je od najvećih organizacija za stipendiranje na svijetu i nudi velik broj stipendijskih programa.

Mogu steći zanimljiva i korisna poznanstva!
Posjetitelji Sajma imat će jedinstvenu priliku upoznati predstavnike poznatih međunarodnih sveučilišta i saznati sve ključne informacije iz prve ruke. Također mogu upoznati i predstavnike studentskih udruge i saznati kako se uključiti u studentske projekte. Izdvajamo i mogućnost „Speed datinga“,  programa tijekom kojega će posjetitelji Sajma imati priliku čuti inspirativne priče i zanimljiva iskustva hrvatskih stipendista koji su studirali u inozemstvu.

Mogu poslušati zanimljiva predavanja i sudjelovati u radionicama
U sklopu programa Sajma obrazovni savjetnici i stručnjaci održat će besplatna predavanja o mogućnostima studiranja u inozemstvu te besplatne praktične radionice o polaganju testova potrebnih za studij u inozemstvu (TOEFL, GMAT, GRE, SAT i ACT). Učenici i studenti također će dobiti korisne savjete za pisanje eseja i preporuka, kao bitnih dijelova upisnog procesa na visoka učilišta.

Mogu naučiti nešto novo – i usput se dobro zabaviti
Simulator letenja omogućit će vam doživljaj leta borbenim avionom MiG-21. Aplikacija „Slavni dvojnik“ snimit će vašu fotografiju i pronaći slavnu osobu kojoj najviše nalikujete. Izgovor njemačkog možete vježbati uz live koncert njemačkog benda Isolation Berlin, koji će se održati u Hard Placeu (Hrvatske bratske zajednice 4) s početkom u 20 sati.

Komentari