Znanja
StoryEditor

Pet stvari kojima biste se trebali baviti dok ste nezaposleni

15. Ožujak 2015.
Piše:
lider.media

Svi smo čuli rečenicu ‘Traženje posla je posao s punim radnim vremenom‘. Činjenica je da to nije istina.

Prijavljivanje na poslove za koje niste kvalificirani, što čini više od 50 posto onih koji traže posao, zapravo je kontraproduktivno.

Stoga se prestanite prijavljivati na sve poslove ikada i izdvojite vrijeme za stvari koje vam mogu pomoći da se brže zaposlite:

Volontiranje

Volontiranje povećava šanse za zapošljavanjem ukoliko unaprijed razradite strategiju. Ako ste, primjerice, nezaposleni web dizajner, pronađite neku lokalnu neprofitnu organizaciju i redizajnirajte im stranicu besplatno.

Unaprijedite vještine

Ako vam nedostaju neke vještine koje su često tražene u oglasima za posao, iskoristite slobodno vrijeme i nebrojene mogućnosti online besplatnih tečajeva.

Umrežavanje

Umrežavanje podrazumijeva dva koraka – ponovno povezivanje s nekim već postojećim kontaktima i stvaranje novih poznanstava. Odlazite na događanja kojima je cilj upravo umrežavanje (možda ih organiziraju fakulteti ili kompanije). Možete pohoditi i razna predavanja.

Freelance

Freelance poslovi su izvrsna prilika da poboljšate svoje vještine, nadopunite životopis, obnovite kontakte i poboljšate financijsku situaciju. Također, podižu samopouzdanje i otvaraju nove prilike.

Online prisutnost

Započnite s pisanjem bloga ili kreirate online portfolio koji sadrži vaše radove. Pratite blogove kompanija u kojima biste željeli raditi, kao i njihove profile na društvenim mrežama.

13. travanj 2024 16:45