Znanja
StoryEditor

Philip Morris Zagreb dobitnik prestižnog certifikata Poslodavac Partner

10. Rujan 2015.
Piše:
lider.media

Na svečanoj dodjeli u sjedištu društva Philip Morris Zagreb, Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke SELECTIO, dodijelio je društvu Philip Morris Zagreb certifikat Poslodavac Partner. Certifikat je uručen Aniti Letici, Generalnoj direktorici te Marinu Mlinariću, Direktoru ljudskih potencijala.

Analizom procesa upravljanja ljudskim resursima i usporedbom s drugim organizacijama, utvrđeno je kako je društvo Philip Morris Zagreb zadovoljilo visoke standarde kvalitete u upravljanju ljudskim resursima te je ostvarilo visoku ocjenu od 94% bodova, pri čemu su najbolje ocijenjena područja Rada, motivacije i nagrađivanja (100%) te Strategije upravljanja ljudskim resursima (98%).

„Uspjeh našeg društva uvelike ovisi i o talentiranim pojedincima koji imaju priliku učiti i razvijati svoju karijeru ne samo u Hrvatskoj, već i u brojnim drugim državama u kojima grupa Philip Morris International posluje. Mogućnost razvoja unutar globalne mreže Philip Morris-a te kroz različite poslovne funkcije, svakako daje našim zaposlenicima dodatnu perspektivu i vrijednost u profesionalnom razvoju. Štoviše, Philip Morris Zagreb može se pohvaliti brojnim takvim primjerima na čije sam uspjehe izuzetno ponosna. Iznimno nam je drago što je i kroz dodjelu certifikata Poslodavac Partner prepoznato kvalitetno upravljanje ljudskim potencijalima koje je jedno od temelja za uspješni razvoj naše organizacije“, izjavila je Anita Letica.

„Izrazito smo ponosni što nam je dodijeljen status Poslodavca Partnera, jer smatramo da je ljudski kapital izvor uspjeha i konkurentnosti svake kompanije. Dapače, upravo u tom smislu dodjelu ovog certifikata vidimo kao potvrdu naše predanosti u postizanju visokih standarda razvoja ljudskih potencijala. Pri tome našim zaposlenicima pristupamo prije svega kroz partnerski odnos, uzimajući u obzir njihove vještine, pružajući najbolje uvjete rada, profesionalnog i osobnog razvoja. Osim zadržavanja najboljih zaposlenika, usmjereni smo i na privlačenje kvalitetnih ljudi, za koje vjerujemo da će stvoriti dodatnu vrijednost kompaniji, kako u Hrvatskoj, tako i u regiji“, izjavio je Marin Mlinarić.

Certifikat Poslodavac Partner je projekt kojim se želi prepoznati, nagraditi i promovirati društva i organizacije koje imaju najbolje procese upravljanja ljudskim resursima, a dodjeljuje se od 2005. godine. Da bi dobile Certifikat Poslodavac Partner, trgovačka društva moraju zadovoljiti visoke standarde kvalitete koja se ocijenjuju kroz 45 procesa upravljanja ljudskim resursima. Metodologija razvijena za projekt, konstantno unapređivana certifikacijama u najboljim hrvatskim tvrtkama, omogućava da se Certifikat Poslodavac Partner koristi i kao izuzetno kvalitetan alat kako za procjenu tako i za implementaciju procesa upravljanja ljudskim resursima. Certifikat Poslodavac Partner dodjeljuje društvo SELECTIO, vodeća savjetnička kuća u području upravljanja ljudskim resursima.

Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržavaju MojPosao kao generalni pokrovitelj i Lider kao medijski pokrovitelj. Trenutačno je 27 organizacija dobitnica certifikata: Atlantic Grupa, Cemex Hrvatska, Ciklopea, Coca-Cola HBC Hrvatska, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, Erste&Steiermärkische Bank, FINA gotovinski servisi, Henkel Croatia, Hrvatski Telekom, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, INA - Industrija nafte, Iskon Internet, Jadran-galenski laboratorij, Lidl Hrvatska, Microsoft Hrvatska, Philip Morris Zagreb, Pliva Hrvatska, Podravka, Printec Croatia, Procter & Gamble, Sandoz, Sberbank, SOS Dječija sela Bosna i Hercegovina, Tele2, Valamar hoteli i ljetovališta, Vipnet i Zagrebačka pivovara.

19. travanj 2024 03:12