Znanja
StoryEditor

Pitanje na koje prilikom razgovora za posao morate točno odgovoriti

27. Srpanj 2015.
Piše:
lider.media

Poslodavci vam na razgovoru za posao mogu postaviti stotine potencijalnih pitanja. Ipak, postoji jedno pitanje koje vas može koštati poslovne prilike. Koje je to pitanje?

Riječ je o pitanju vezanom uz vaše iskustvo u određenoj industriji – Imate li iskustva u obavljanju ponuđenog ili sličnih poslova? Poslodavce zanima imate li iskustva i jeste li sposobni obavljati poslove koje ta radna pozicija podrazumijeva.

Kako odgovoriti na to pitanje?

Dajte primjer

Iskoristite primjer iz vlastitog radnog iskustva koji je rezultirao poslovnim uspjehom, a koji odgovara traženim kvalifikacijama. Ovo je očito idealni scenarij. Što ako nemate iskustva u dotičnom poslu?

Pokažite samopouzdanje

Samo zato što nemate konkretno iskustvo u obavljanju nekog posla, ne znači da ne možete raditi taj posao. Jasno dajte do znanja da nemate direktnog iskustva, ali istovremeno objasnite da posjedujete vještine koje vam mogu pomoći da taj posao uspješno obavljate. Također, podijelite s poslodavcima neko slično iskustvo.

U kojoj god od gore navedenih pozicija se nalazite, poslodavcima jasno dajte do znanja da ste sposobni izvršiti sve radne zadatke.

20. travanj 2024 08:54