Znanja
StoryEditor

Poduzetništvo i samozapošljavanje glavne su teme konferencije Youth Speak Forum

14. Travanj 2016.
Piše:
Jasmina Trstenjak

Studentska udruga AIESEC Hrvatska potkraj travnja organizira konferenciju ‘Youth Speak Forum‘ u zagrebačkom hotelu Sheraton. Zlatni je sponzor konferencije Erste banka, koja i tom suradnjom sa studentima podupire mlade i razvoj njihovih potencijala

Erste&Steiermärkische banka i studentska udruga AIESEC Hrvatska potpisale su sponzorski ugovor na temelju kojeg će Erste banka kao zlatni sponzor poduprijeti aktivnost udruge te organizaciju konferencije ‘Youth Speak Forum‘ koja će se održati 29. travnja u zagrebačkom hotelu Sheraton. Glavne su teme konferencije poduzetništvo i samozapošljavanje, a s obzirom na to da AIESEC od prošle godine surađuje s UN-om na promicanju globalnih ciljeva za održivi razvoj, želi se doznati što mladi žele i mogu poduzeti te što misle o najvećim svjetskim problemima.

Akcija, a ne priča

– Ova suradnja potpora je svim mladima u razvoju njihovih potencijala. ‘Youth Speak Forum‘ jedini je forum koji se  fokusira na izradu akcijskih planova i koraka, a ne samo na razgovor o problemima koji nas okružuju. Forum stvara konkretne outpute za ideje i akcijski plan koji će se  podijeliti s našom globalnom mrežom od 70 tisuća mladih, skupinom alumnija i ostalim partnerima. Naglasak je na interaktivnom spajanju poslovnog svijeta sa studentima – ističe Aly Amr Aly Sina Tawfik, predsjednik AIESEC-a Hrvatske.

Slično se može čuti i u Erste banci u kojoj naglašavaju da je za uspješan rast gospodarstva nužno povezati realni sektor s fakultetima i obrazovnim institucijama.

– Ovakvom suradnjom mladima se omogućuje da još tijekom studiranja vide kako se ono što polažu na svojim fakultetima primjenjuje u praksi. S druge strane, poduzećima se omogućuje da tijekom prakse upoznaju svoje eventualne zaposlenike. Vjerujemo da upravo nove, mlade snage s fakulteta donose svježinu našem poslovanju, koje spojeno s iskustvom i znanjem djelatnika pridonosi uspjehu – ističe Anita Markota Štriga, zamjenica direktora Sektora građanstva Erste banke.

Osim što podupire rad međunarodne studentske udruge AIESEC, koja djeluje na 2400 sveučilišta u 126 zemalja svijeta te okuplja više od 70 tisuća aktivnih članova, Erste banka aktivno provodi i druge programe namijenjene studentima i njihovu stručnom usavršavanju.

Najbolja praksa

Kako bi im omogućila da naučena znanja iz područja ekonomije i IT-a primijene u poslovnom okružju, pokrenuta su dva programa plaćene stručne prakse ‘Generalna proba‘ i ‘IT Lab‘ za koje se studenti mogu prijaviti do 30. travnja, pri čemu praksa traje tri ljetna mjeseca od 15. lipnja do 15. rujna. Generalna je proba namijenjena odličnim redovitim studentima prve godine diplomskog ili završne godine preddiplomskog studija ekonomskog usmjerenja u Zagrebu i Rijeci, a uz edukacijski dio, praksa obuhvaća rad s mentorom te uključivanje u redoviti rad organizacijskih jedinica banke. ‘IT Lab‘ je pak namijenjen studentima tehničkih fakulteta, a omogućuje im, uz stručnu praksu u banci, daljnji profesionalni razvoj tijekom mentorskog rada sa stručnjacima te program edukacija i radionica. 

16. travanj 2024 22:40